Uluslararası Silifke Kültür Haftası

Bu yıl 38.si "Akgöl Mavi Yengeç Yılı" sloganıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında akvaryumda sergilenen mavi yengeçlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Uluslararası Silifke Kültür Haftası
Atatürk Anıtı karşısındaki aile çay bahçesinde büyük bir akvaryum içerisinde sergilenen mavi yengeç ile halk arasında karabalık diye bilinen yayın balıkları, özellikle küçük çocukların ilgi odağı oluyor. Mavi yengeçlerin ve yayın balıklarının yüzmelerini ilgiyle izleyen çocuklar zaman zaman da cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekiyor. Bazı çocuklar ise ilk defa gördükleri mavi yengeçleri korku dolu bakışlarla izliyorlar.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı açıklamada, Göksu deltası içerisindeki Akgöl ve Paradeniz‘de bol miktarda yetişen mavi yengeci tanıtmak amacıyla bu yıl kültür haftasını "Akgöl Mavi Yengeç Yılı" sloganıyla kutladıklarını kaydetti.

Mavi yengeçlere hem Silifkelilerin hem de Silifke‘ye gelen konukların büyük rağbet gösterdiğini ifade eden Öngel, besin ve protein değeri yüksek olan mavi yengeci yurt içinden gelen yerli konuklar, ünlü sanatçılar ve yurt dışından gelen yabancı konuklara ikram ederek tüm Türkiye‘ye ve yurt dışına tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Mavi yengecin tanıtımını yapıp Türkiye‘nin ve dünyanın dört bir yanında tüketilen bir deniz ürünü olarak yerini almasına katkıda bulunmak amacıyla kültür haftası süresince tanıtımı yapacaklarını vurgulayan Öngel, yoğurduyla ve folkloruyla ünlü Silifke‘yi mavi yengeçle tanıtmaktan da son derece mutlu olacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA