Trabzonlu Kadınlar Beyaz Peynir Yapmayı Öğreniyor

Trabzon İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez ve ilçelere bağlı köylerde kadınlara uygulamalı beyaz peynir yapım kursu veriyor.

Trabzonlu Kadınlar Beyaz Peynir Yapmayı Öğreniyor
Çiftçilerin elde ettikleri sütleri en ekonomik bir şekilde değerlendirebilmeleri için İl Tarım Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar içerisinde beyaz peynir yapımı uygulamaları başarılı sonuçlar verdi. Köylü kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda özellikle kırsal alanda yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, elde ettikleri sütleri ekonomik olarak değerlendirebiliyor. Sütü değerlendirmek için önceden elde ettikleri yöresel köy peynirinin çok ucuza satıldığını belirten çiftçi kadınlar, önceleri marketlerden beyaz peynir alarak tükettiklerini, oysa şimdi beyaz peyniri kendilerinin yaptığını ve tükettiklerini ayrıca ürettikleri beyaz peynirleri çevrelerindeki tüketicilere satarak daha fazla kazanç sağladıklarını söylediler.

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, kırsal alanda yaşayan çiftçi kadınların eğitimi ve üretime katılmalarının sağlanabilmesi için çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade ederek “Özellikle gıda muhafaza ve üretilen ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi konularında kırsalda yaşayan kadınlarımızın eğitilmesi konusuna büyük önem veriyoruz. Yaptığımız çalışmalara da köylü kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

Kaynak: İHA