Tim Başkanı Büyükekşi: "61. Hükümet Tüm Türkiye‘ye Hayırlı Olsun"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 61. hükümetin tüm Türkiye ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Yazılı açıklama yapan Büyükekşi, "Türkiye siyasette ve ekonomide istikrarı sağlayarak, hem bölgesel hem de küresel ölçekte merkezi bir güç olma noktasında büyük adımlar atıyor. Yeni hükümetimizin, düşlediğimiz büyük Türkiye‘nin inşası için bir önceki ekonomik programın başarısı üzerine şimdi üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik programı hayata geçireceğine inanıyoruz" dedi.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki ise, "Yeni kurulan kabineden iş dünyası olarak çok umutluyuz. İhracatçılar olarak, Dış Ticaretten Sorumlu Bakanımız Zafer Çağlayan‘ın ve ihracatın bir parçası olan Gümrüklerden Sorumlu Bakanımız Hayati Yazıcı‘nın görevlerine devam ediyor olmaları bizi çok memnun etti. Başlattığımız çalışmalara aynen devam edeceğiz. Bu da ülkemiz ekonomisinin dinamosu olan ihracatımızın 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacaktır.

Ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkanı İsmail Gülle, Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı da yeni

hükümetin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA