Strauss Kahn'ın davaları düşecek

New York Post gazetesi, Amerikalı savcıların, eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkındaki suçlamaları düşüreceğini yazdı.

Strauss Kahn'ın davaları düşecek
Gazetenin, davanın adının açıklanmasını istemeyen üst düzey soruşturmacılarından birine dayandırdığı haberinde, savcıların, iki hafta içinde ya da daha erken bir tarihte yapılacak bir sonraki duruşmada, davacının güvenilirliğiyle ilgili şüpheler nedeniyle Strauss-Kahn hakkındaki tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarını düşüreceği belirtildi.

Haberde, yetkilinin, "Hepimiz, bu davanın sürdürülebilir olmadığını biliyoruz" ifadesini kullandığı da bildirildi.

ABD'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından yargılanan Dominique Strauss-Kahn, 1 Temmuz'da kefaletsiz serbest bırakılmış ve ev hapsi kaldırılmıştı.

Manhattan'daki Sofitel otelinin Gineli kat görevlisi, eski IMF Başkanını tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlamıştı.

-FRANSIZLAR, AKLANSA BİLE, STRAUSS-KAHN'IN ARTIK SİYASİ GELECEĞİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Fransız seçmenler, New York'ta tecavüz suçlamasıyla yargılanan eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, aklansa bile, artık Fransa'da siyasi geleceğinin olmadığını düşünüyor.

Ipsos araştırma merkezi tarafından Le Point dergisi için yapılan anket, ''Fransızların yüzde 51'inin, Dominique Strauss-Kahn'ın artık siyasette geleceğinin olmadığına inandığını'' ortaya koydu.

Ankete göre, seçmenlerin sadece yüzde 42'si, Strauss-Kahn'ın tekrar siyasete dönmesine destek veriyor.

Le Nouvel Observateur dergisinde yayımlanan araştırmaysa seçmenlerin yüzde 54'ünün Strauss-Kahnn'ın tekrar siyasete dönmesine sıcak bakmadığını ortaya koydu.

Fransa'da New York'taki skandaldan önce düzenlenen kamuoyu araştırmaları, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Dominique Strauss-Kahn'ın açık farkla önde yarışı tamamlayacağını gösteriyordu.
Kaynak: AA