Spor Ve Sanat Bir Arada

Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi Spor Salonu, Gültepe Spor Salonu, Atamer Spor Salonu, Halilrıfatpaşa Spor Salonu ve Çankaya Mahallesi‘nde devam eden tekvando kurslarından lisanslı federasyon kaydı bulunan bin 347 sporcu başarı basamaklarını tırmanmak ve milli olmak için ter döküyor.

Spor Ve Sanat Bir Arada
Tae (ayak), Kwon (yumruk) ve Do (sanat) kelimelerinin birleşimiyle oluşan taekwondo sözcüğü tam çevirisiyle dövüş sanatı sporu anlamına geliyor. Ancak bu dövüşün başkalarına karşı değil insanın kendisiyle iç mücadelesi olması sporla sanatı bir araya getiriyor. Kore kökenli bir Uzakdoğu savunma sanatı ve sporu olan tekvando ile Konak Belediyesi çocuk tekvandocuları, bu spordaki başarılarını profesyonel alana da taşıyarak ulusal ve uluslararası düzeyde dereceler alıyor. Konak Belediyesi Spor Kulübü dört uzman antrenörü ile çocukların hem beden hem ruh sağlığının doğru gelişimini destekliyor. Tekvando eğitimi alan çocuklar spor ve sanatsal olarak uygun bir gelişme gösterirken pozitif katılım için fiziksel uygunluk kazanıyor. Yeteneklerini öğrenerek kendilerini tanırken başkalarına saygı göstermeyi de öğreniyorlar.

Çocukların eğitim ve gelişiminin önemi üzerinde titizlenerek duran ve yerel yönetim sorumluluklarında onları ilk sıraya koyan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Spor okullarımızda çocuklarımız istedikleri branşlara odaklanarak omuzlarına yüklenen sınav ve rekabet stresinden, teknolojinin olumsuz kullanılmasıyla bilgisayarın başına hapsolmaktan, tatillerini boş geçirmekten kurtulma fırsatı yakalıyor. Çağımızda bir hastalık haline gelen şiddeti önlemenin en güzel yolu beden ve ruh sağlığını dengede tutmayı başarmaktır. Tekvando gibi sporlar sayesinde uzman eğitmenlerimizin gözetiminde şiddetten uzak, bedenen ve psikolojik olarak sağlıklı bir yaşamı öğreniyorlar" dedi.

Kaynak: İHA