Sökeli Naif Ressam Kuşadasında Sergi Açtı

Sökeli Naif Ressam Zehra Erdeğer, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi‘nde kişisel resim sergisini açtı.

Sökeli Naif Ressam Kuşadasında Sergi Açtı
“Düş ve Gerçek” isimli sergide sanatçı hayallerini resim ile gerçekleştirdiği sergi açılışında 15 yıl süresince Magnesia Sanat Merkezinde resim çalışması yaptığını belirtti. Söke doğumlu olduğunu ve ovada çalışan pamuk işçisinden ayçiçeği tarlalarına gördüklerini ince bir teknikle yansıttığını söyleyen Erdeğer, birçok ilde sergi açtığını, ödüller aldığını, uluslar arası atölye çalışmalarına katıldığını vurguladı.

Resim sanatında “Naif Ressam” denilen bir tanımlama olduğunu söyleyen Erdeğer, “Ressamlık tanrıvergisi bir şey ama bunun eğitimini alamamış, özellikle maddi imkansızlıklar içinde, kendisi stilini geliştirmiş, kendini yetiştirmiş olan Pirosmani gibi sanatçıların her biri, ayrı bir lezzet, ayrı bir masum anlatım sunar. Ben de kendimi bu ressam grubunun içinde buluyorum. En belirgin ayrım olan perspektif bilgisi, naif ressamların eserlerinde pek görülmez. Bence “Etrafı görmeleri kendilerine özgüdür, resim tekniğini bilmedikleri için. İnsan zorla naif olmaz ki, naif doğulur. Bence; hayatın zaten kendisi naif. Birçok ressam eserlerimi çocuk ruhlu buluyor.Ben çocukları ve onların dünyasını çok severim ve bu da benim her daim dinç ve çok yönlü bir sanatçı olmamı sağlıyor” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün’ün eşi Sabahat Altungün, farklı bir teknikle yapılan resimleri çok beğendiğini belirtti. Naif ressam Zehra Erdeğer’e Kuşadası Belediye Başkanı adına çiçek vererek kutladı.

Kaynak: İHA