Söke’Den Geka’Ya Başvuran 6 Proje Vize Aldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)tarafından desteklenecek 108 proje arasında Söke‘den 6 proje yer aldı.

Söke’Den Geka’Ya Başvuran 6 Proje Vize Aldı
GEKA’nın 3 Aralık 2011 tarihinde çıktığı ve 2 Mart 2011 tarihinde tamamladığı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuran 720 projeden, destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Değerlendirme GEKA’nın bağımsız değerlendiricileri, değerlendirme Komitesi ve Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirildi. GEKA’dan edinilen bilgiye göre; Kabul edilen 720 projeden, 108 projenin asil listede, 136 projenin yedek listede olmasına karar verildi. Destek miktarı başvuru sayısının yüksek olması nedeniyle Yönetim Kurulu kararıyla 16 milyon TL’den yaklaşık 18 milyon TL’ye yükseltilirken, en yüksek 600 bin TL, en az 40 bin TL olmak üzere ortalama 162 bin TL’lik hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik projeler Kategorisinde; Söke’ye bağlı Karacahayıt ve Yuvaca Köyleri’nin Köyü İçme Suyu Şebekesi’nin Elektrik Enerji İhtiyacının güneş panelleri ile karşılanması projeleri ile Bağarası beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kurutma teknolojisi Projesi asil listeden GEKA’dan vize almayı başardı. Aynı kategoride Söke’den GEKA’ya başvuru yapan Söke Ovası Sulama Birliği’nin ‘Akıllı Ova Projesi’ yedek listenin üçüncü sırasında, Söke Ziraat Odası’nın Laboratuar ve Akreditasyon Projesi yedek listenin 94. Sırasında yer aldı.

Kar Amacı Güden Kuruluşlara Yönelik projeler Kategorisinde ise Söke’den GEKA’ya başvurusu yapılan Altınöz Tarım Makineleri Ltd. Şti, Sibaş AŞ, İlgi Tarım Makineleri Ltd. Şti’nin projeleri asil listede yer almayı başardı. Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri kategorisinde ise asil ve yedek listede Söke’den hiçbir proje yer bulamadı.

Kaynak: İHA