Slovenya Büyükelçisi’Nden Valiye Ziyaret

Kayseri’de Slovenya Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec ve Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü, Vali Mevlüt Biliciyi makamında ziyaret etti.

Slovenya Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec ve Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü makamında ağırladı. Slovenya Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec’in konuşmalarını Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü tercüme etti. Vali Mevlüt Bilici, misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Biliyorsunuz birçok ülkenin fahri konsoloslukları açıldı. Bu bizi ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Çünkü bu sayede ilgili ülkelerle daha yakın ilişkiler içerisinde olabiliyoruz. Tabi aynı şeyi Slovenya içinde umuyor ve bekliyoruz. Fahri Konsolosluk açıldıktan sonra hem Kayseri’ye hem de ülkemize olan her türlü ilişkinin faydalı olacağını umuyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Slovenya Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec de, “Ben Türkiye’de göreve başlayalı yaklaşık 10 ay oldu. 10 içerisinde Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Bu ziyaretlerde Kayserili iş adamlarıyla tanışma fırsatımız oldu. Buraya yapmış olduğumuz ziyaretlerde Kayseri ile Slovenya hazırda işbirliklerinin olduğunu da görmüş olduk. Türkiye’ye yapmış olduğumuz ziyarette şunu görmüş oldum. Kayserili insanlarla Slovenya insanları arasında bir bağ kuracak olursak Slovenya da kayak çok gelişmiş durumda ve biz 500 yıllık tarihi olan bir kayak merkeziyiz. Şu anda Kayseri’de yürütülen mastır projesinde herhangi bir faydamız olabilir mi? Bu tecrübeden istifade edilebilir mi? Bununla ilgili bu tip gelişmeleri nasıl yapabiliriz. Bunu değerlendirmemiz gerekir” diye konuştu.

Kaynak: İHA