Sınır Kapısında Kaçakçılık

Hatay‘ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı‘nda bir TIR‘da yapılan aramada, faturalanmış filtreli sigara kağıdı yerine 3 ton tuz bulundu.

Sınır Kapısında Kaçakçılık
Edinilen bilgiye göre, Cilvegözü Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik ekipleri, piyasa değeri çok yüksek bin 237 kap filtreli sigara kağıdının taşındığı beyan edilen TIR‘da olmadığı bilgisine ulaştı. Türkiye‘den Suriye‘ye çıkış yapmak için Cilvegözü Gümrük Sahası‘na gelen C.E. yönetimindeki 31 Y 2241 plakalı TIR‘ı takibe alan ekipler, araca kap filtreli sigara kağıdı yerine 3 ton tuz yüklendiğini tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan gümrük yetkilileri, 4 bin 577 kilo ve fatura değeri 37 bin 901 dolar olan sigara filtreleri yerine 121 koli içerisinde 2 adet 1,5 kiloluk toplam 3 ton tuz ele geçirdi. TIR sürücüsü gözaltına alınırken, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile TIR‘a el konuldu.

Olayla ilgili tüm bağlantılar mercek altına alınırken, sigara filtresi kaçakçılığının bir örneğini Cilvegözü‘nde ortaya çıkaran ekipler büyük bir kaçakçılık olayını aydınlatmış oldu.

Kaynak: İHA