Şehit Uzman Çavuş Toprağa Verildi

Dün sabah saatlerinde Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Yahya Karakaya toprağa verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehidin cenazesi toprağa verilirken gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin cenazesi Mehmet Paşa Camii‘nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı‘nın Büyükgürleğen köyüne defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Cenaze törenine katılanlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Selime Karakaya ve eşi Funda Adile Karakaya‘nın feryatları yürekleri dağladı. Funda Karakaya, şehit olan eşinin cenazesine toprağa verilmeden önce son bir kez baktı. Şehidin kız kardeşi Durdu Karakaya ise ağabeyinin mezarı başında, "Ağabey sen kalk da ben yatayım" diye

feryat etti.

Cenaze saygı duruşu ile birlikte toprağa verilirken, anne Selime Karakaya oğlunun mezarı başında baygınlık geçirdi. Kur‘an-ı Kerim‘in okunduğu sırada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin toprağa verilmesinin ardından, babası Kamil Karakaya oğlunun mezarını kendi elleri ile düzeltti.

Saygı atışının yapılmasından sonra, Bakan Yıldız, Karakaya ailesine yeniden başsağlığı dileyerek mezarlıktan ayrıldı.

Kaynak: İHA