Şehit Cenazesinde Teröre Tokat Gibi Yanıt

Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu‘nun cenazesi, Adana‘da düzenlenen askeri tören sonrasında toprağa verilmek üzere Kozan ilçesine götürüldü.

Silah arkadaşı Uzman Çavuş Yahya Karakaya ile birlikte evlerinden çıkıp görev yerlerine giderken yolda uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, memleketi Adana‘da son yolculuğuna uğurlandı. Özkozanoğlu için Sabancı Merkez Camii‘nde bir askeri tören düzenlendi. Teröre lanet yağan cenaze törenine; Adana Valisi İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı‘nın yanı sıra askeri ve mülki idare

amirleri katıldı. Cenazeye katılanlar ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrağı taşırken, kimi katılımcıların üzerinde, "Cumhuriyet‘i seviyoruz" ifadesinin yer aldığı tişörtler giymesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu‘nun 3 aylık hamile eşi Neziha Özkozanoğlu, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta dururken, "Hainler sevinmesin, sevinmesinler. Bir şehit gitti, bir şehit daha istemiyorum. Bebeğimin cinsiyetini öğrenemeden gitti kocam. Bebeğimin erkek olduğunu öğrenemeden gitti. Bir asker daha olacak. Korkun bizden, artık bizden korkun. Şerefsizler, korkun bizden. Oğlum sizin gibi kahpe olmayacak, babasını arkasından vurduğunuz gibi vurmayacak. Benim oğlum haince vurmayacak sizi.

Benim oğlum cesur olacak, erkek gibi karşınıza çıkacak ve alnınızdan vuracak, korkun bizden artık. Üzülmüyorum, benim aşkım şehit oldu. Benim gülüm şehit oldu" diye konuştu.

Kimi şehit yakınları, terörle mücadele konusunda hükümetin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) "vur" emri vermesini isterken, şehit babası Hasan Özkozanoğlu ise, teröre boyun eğmeyeceklerini ve yılmadıkları gibi dimdik ayakta durduklarını belirterek, "Bizi yıkıldı sananlar yanılıyor, yıkılmadık, aksine dimdik ayaktayız. Bir Murat ölür ama yerine bin Murat gelir. Binlerce Murat daha sırada, hiç kimse bu vatanı bölemeyecek" ifadelerini kullandı.

Bu arada Vali İlhan Atış, tören boyunca Hasan Özkozanoğlu‘nun elini tutarak ona ve ailesine moral vermeye çalıştı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü İsmail Canbolat‘ın kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konularak askeri törenle memleketi Kozan‘a uğurlandı.

Kaynak: İHA