Satso Tigem İçin Kurduğu Heyet İle Destek Turuna Çıktı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul başkanlığında yaptıkları ziyaretler ile Karasu TİGEM arazisi için destek istedi.

Satso Tigem İçin Kurduğu Heyet İle Destek Turuna Çıktı
Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu Başkanı Muzaffer Güneş ve komisyon başkan yardımcısı ve SATSO Yönetim Kurulu üyesi Bülent Yazar ve komisyon üyeleri TİGEM arazilerinin Sakarya’ya kazandırılması ve örnek bir yapılandırma sağlamak adına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nu ziyaret etti. TİGEM arazilerinin Sakarya ekonomisine kazandırılması için yerel yönetimler, Sakarya Valiliği ve il Özel idaresi öncülüğünde ortak bir platformda çalışma yapılması önerisinin görüşüldüğü ziyaretlerde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “TİGEM‘ Karasu arazilerinin Sakarya‘nın yararına değerlendirilmesi için elimizden gelen gayreti göstermek istiyoruz. TİGEM‘e sahip çıkarak hep birlikte nasıl yaparız‘a karar vermeliyiz. Bu konuda her kesimin desteğini ve katılımını bekliyoruz. Büyük bir sinerji ve birliktelik sağlayabiliriz” dedi.

Kösemusul, ilimizin tarım ve hayvancılık sektöründe hak ettiği seviyelere gelebilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan SATSO Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu‘nun öncülüğünde TİGEM İşletmeleri‘nin Sakarya‘ya kazanç sağlaması için kurulan Ortak Girişim A.Ş‘nin girdiği ihale sürecine değinerek, amaçlarının Sakarya hayvancılığının gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu Başkanı Muzaffer Güneş, TİGEM işletmesi üzerinde kurulmasını planladıkları proje detayları hakkında da bilgi vererek ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmayı hedeflediklerini ifade etti. TİGEM İhalesinin iptal edildiğini ve bu noktada Sakarya‘daki birlikteliği kuvvetlendirmek adına bölgenin tekrar Sakarya‘ya kazandırılması gerektiğini ve gereken desteği beklediklerini vurgulayan Güneş TİGEM‘in ihalesiz bir şekilde aktif hale getirilmesi ve Sakarya’lının hizmetine sunulabilmesi için hükümet ve bakanlıktan gerekli desteği almak gerektiğini ve siyasi platformda da bu projeye destek aradıklarını ifade etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, konuşmasında “Valilik olarak çeşitli birimlerimiz kanalıyla ilin her alanda gelişmesine katkı sağlayacak projelerde bulunmaya gayret gösteriyoruz. TİGEM Türkiye’nin önemli kurumlarından biri bugün için hala devam eden sağlam çalışmaları var. TİGEM arazisini İl Özel İdaresinin karşılıklı protokolle almasını ve Bakanlık düzeyinde olumlu bakılırsa Sakarya’ya kazandırmayı isteriz. Burada önemli olan arazinin atıl kalmaması rantable bir proje ile aktif hale getirilmesi önemlidir. Siz A.Ş.olarak güzel bir proje hazırlamışsınız eğer burası olmazsa başka bir alanda sizin bu çalışmayı devam ettireceğinize inanıyorum. Bu tür müteşebbislerin devamlılığı da kurulabilmesi ve desteklenmesi kadar önemlidir. Çok ortaklı şirketlerin istihdam ve devletin gelir elde etmesi anlamında da verimliliği fazladır.”dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ise TİGEM arazilerinin Sakarya’ya kazandırılması konusunda iptal edilen ihale yerine alternatif çözümler ile ilgili olarak; “Biz projeye destek oluruz fakat projenin ortağı olmayız biz önceki projede de destek olduk, yine oluruz.”dedi. Toçoğlu Sakarya’nın tarım, turizm ve sanayi anlamında aynı anda gelişebilmesi için çaba gösterdiklerini ve bunun için de her sektörü farklı bir bölgede değerlendirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Sakarya Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise, “Öncelikle TİGEM’le alakalı güzel bir çalışma başlattınız,kutlarım,Geliştirilmesi için şimdi önemli bir fırsat var.’’dedi. TİGEM’in Sakarya’ya kazandırılması için önceki süreçte çaba gösterdiklerini bundan sonraki süreçte de projenin takipçisi olacaklarını dile getiren Uncuoğlu ayrıca kamuoyu oluşturulurken kırılgan noktalara dikkat etmek gerektiğini söyledi ve Önemli olan projenin sürdürülebilir ve başarılı sonuçlar çıkaracak olması. İl dışından yatırımcılara da yatırım alanlarını kapatmamak gerek. Samimi girişimciliğin oluşması için çaba göstermek ve samimi ortak bir hareket etmek yarar sağlar. Sadece TİGEM konusunda değil ilimizin tüm konuları ve sorunları ile ilgili bir araya gelmek, birlikte hareket etmek ve birliktelik oluşturmak gerek” dedi.

Kaynak: İHA