Rize Valisi Hacımüftüoğlu’Ndan Ovit Değerlendirmesi:

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, "Ovit Tüneli Ağustos ayında proje teslimi yapılacak.14.7 kilometre mesafede bir yol çalışma yapılacak. Bin 900 rakımlı yerden çıkacağız. 2 gidiş, 2 dönüş duble bir yol olacak." dedi.

Rize Valisi Hacımüftüoğlu’Ndan Ovit Değerlendirmesi:
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, "Rize Mardin Sevgi yolunun Mardin‘den, Suriye ve Hicaz‘a kadar uzanacak bir bağlantı. Yolun bitmesi durumunda Erzurum bağlantılarda merkez konumunda olacak. Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızın sayesinde Ağustos ortalarında proje teslimi yapılacak. İnşallah 4-5 yıla kadar güvenli bir yola kavuşacağız" şeklinde konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, hafta sonunu Erzurum‘da geçirdi. Kardeşi ve yakın akrabalarını ziyaret eden Hacımüftüoğlu, Ovit Tüneli konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekman ve yönetimi ile bir araya gelen Hacımüftüoğlu, yöneticilerin Ovit ile ilgili sorularına cevap vererek, "Her iki tarafında bu kadar çok istediği bir projenin yıllar sonra yapılması kararı Rize‘yi ve Erzurum‘u oldukça mutlu etti" dedi.

Geçtiğim kış sezonunda Ovit yolunun kapanması ve 51 kişinin mahsur kalması ardından bölgeye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın bu atmosferi çok iyi analiz ettiğini belirten Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, "Bizim anlatmakla bitiremeyeceğimiz bir sorunu sayın bakanımız kendi gözlemleriyle iyi analiz etti. Daha sonra buraya bir tünelin yapılmasının çok yerinde bir çalışma olacağını söyledi. Bunu üzerine çalışmalar başladı." şeklinde konuştu.

70 santim kar altında mahsur kalanları kurtarma çalışmaları çok zor koşullar altında gerçekleştiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, "Kimi yerlerde kar 1 metreyi geçiyordu. Ağır kış şartları ve donma tehlikesi ekiplerin çalışmalarını oldukça etkiliyordu. 40 saat hiç uyumadan ekiplerin başında olayın olduğu bölgede kaldım. Erzurum, Samsun ve Rize‘den ekipler sıkı bir şekilde çalışıyordu. Bizim tecrübelerimiz ve ekiplerin canla başla çalışması sonucu ilk etapta 18 sonrasında 33 kişiyi kurtardık. Bakan bey dönüp bizlere, ‘bu projeyi yapın‘ talimatı verdi. Bir anda o kadar söylenilen ve projesi olmayan çalışma hayat buldu. Erzurum başta olmak üzere komşu illerimizin valileri de bu konuda bizimle birlikte 40 saat göz kırpmadan kurtarma çalışmasına katıldı. Projenin bugün hayatiyete geçmesinde büyük emekleri olmuştur" dedi.

BAŞBAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK

Yapılan kurtarma çalışması ardından Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara‘ya gittiklerini söyleyen Rize Valisi Seyfullah Hocımüftüoğlu, "Konuyu başbakanımıza arz ettik. Proje çalışmalarının bir an evvel başlaması talimatını aldık. Dönüp proje çalışmalarına başladık." şeklinde konuştu.

Önümüzde artık bir engelin kalmadığını ifade eden Vali Hacımüftüoğlu, şunları söyledi:

"Gerekli bilgileri verdikten sonra proje çalışmalarını yaptık. 14.7 kilometre mesafede bir yol çalışma yapılacak. Bin 900 rakımlı yerden çıkacağız. 2 gidiş, 2 dönüş duble bir yol olacak. Bazı kötü olaylar projenin yapılmasına neden oldu. İlk mahsur kalmada proje hayata geçti. İkinci mahsur kalmada ise yapılandırma oldu. Seçim dönemlerinden Sayın Başbakanımız Rize‘de ve Erzurum‘da Ovit Tüneli‘nin yapılması müjdesini verdi."

RİZE MARDİN SEVGİ YOLU

"Ovit Tüneli‘nin yapılmaması bu bölge insanı için büyük bir eksiklik olurdu" diyen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize tarafı kendilerine, İspir kısmı da Erzurum‘a ait olduğunu söyledi.

Rize Mardin Sevgi yolunun Mardin‘den, Suriye ve Hicaz‘a kadar uzanacak bir bağlantı olduğunu dile getiren Vali Hacımüftüoğlu, "Yolun bitmesi durumunda Erzurum bağlantılarda merkez konumunda olacak. Ayrıca sahile en kestirme bağlantıyı oluşturacaktır. Ovit Tüneli komşumuzun her konuda ilerlemesini sağlayacaktır. Komşumuzun büyümesi bizimde büyümemizdir" dedi.

PROJE TESLİM TARİHİ AĞUSTOS...

Yolun şimdiye kadar yapılmaması konusuna da değinen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye‘nin yol, baraj ve daha birçok kalemde iş yapma gücü ve potansiyeli olan bir ülkedir. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Tabi ki bunların bir sırası projesi vardı. Ovit Tüneli öncesinde Samsun Sarp Yolu yapım çalışmaları vardı. Bu yol bizlere büyük bir tecrübe kattı. Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımızın sayesinde Ağustos ortalarında proje teslimi yapılacak. İnşallah 4-5 yıla kadar güvenli bir yola kavuşacağız. Kışın o yolda 40 saatte 34 irili ufaklı çığ oldu. Yapılacak tünel sayesinde insanlarımız daha sağlıklı ve güvenli bir yolculuk yapacak.”

Kaynak: İHA