Özalplı Öğrencilerin Van Gezisi

Van‘ın Özalp ilçesinde, Okul Gelişim Programı (OGP) kapsamında 2 bin 763 ilk ve ortaöğretim öğrencisi, Van‘ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Özalplı Öğrencilerin Van Gezisi
Milli Eğitim Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında imzalanan protokolün ardından Özalp Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Okul Gelişim Programı (OGP) birçok ilki de beraberinde getirdi. Program çerçevesinde Özalp merkez ve köylerinde ilköğretim ile ortaöğretim okullarında eğitim gören 2 bin 763 öğrenci, gezi amacıyla Van‘a götürüldü. Minibüslerle köy ve merkezdeki okullarından alınan öğrencilerin taşınmasının 2 hafta sürdüğü bildirildi. 60 kilometre mesafenin ardından Van‘a gelen öğrenciler, Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası‘na teknelerle taşındılar. Öğrenciler arasında yapılan araştırmada yüzde 95‘inin Akdamar Adası‘na ilk kez ayak bastığı belirlendi. Van Kalesi başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik mekanı gezen öğrenciler, eğlence merkezlerine de götürüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren Özalp Milli Eğitim Müdürü Aslan Sinir, öğrencilerin yaşadığı yeri ve bölgeyi tanımaları, sosyal, kültürel yönlerinin gelişimi amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Birçok öğrencinin bu gezi ile birlikte ilkleri yaşadıklarını da dile getiren Sinir, "Yaklaşık 2 hafta süren proje kapsamında, her gün öğrencilerimiz köylerinden alınarak minibüslerle Van‘a getirildi. Burada tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra eğlence merkezlerine de götürüldüler. Lunaparkı ve Akdamar Adası‘nı ilk kez gören öğrencilerimizin yaşadığı mutluluk, onların eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik çaba sarf eden bizlere şevk olmuştur" dedi.

Geziye katılan öğrencilerden 20 Temmuz İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Meltem Gönülçeken ise, Akdamar Adası‘nı ilk kez gördüğünü ve lunaparkta doyasıya eğlendiklerini, Van‘ın güzelliklerini bu gezi sayesinde öğrendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA