Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Büyük hedeflerimiz var koltuğumuz rahatlamıyor. Doğa Koruma Milli Parklar kurulacak. Kent ormanları, GAP, GOP bunları büyük projeler. Koltukta boşa geçecek zamanımız yok" dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
Bakan Eroğlu, Bakanlık makamında İHA‘ya ilk demecini verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevinin verilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nın Türkiye‘de önemli bakanlıklardan biri olduğunu kaydetti. Eroğlu, "Başbakan ve Cumhurbaşkanı‘na görevi layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye‘nin en önemli Bakanlıklarından birisi. Su bir gün petrolden daha önemli hale gelecek. Ağaçlandırma seferberliği devam edecek. Tabiat ve milli

parkları daha da yaygınlaştıracağız. Meteoroloji yine bize bağlı kalacak. Sulanmadık arazi kalmayacak. Türkiye‘de su problemi kalmayacak. Önümüzdeki yıllarda GOP projesini tamamlayacağız. Sulama projeleri hızla devam edecek" dedi.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan bakan olamayacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan Kütahya Simav‘da bir beldeye uğradı. Belediye Başkanı çöp kamyonu talep etti. Başbakan çöp kamyonunu bana söyledi. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı olmayacağım bu bakanı devredeceğimi ima etti. Herkes yanlış anladı. Benim Çevre ve Şehircilik Bakanı olamayacağımı ima etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Başbakan ilan edecektik onu bekliyorduk. Büyük hedeflerimiz var koltuğumuz rahatlamıyor. Doğa Koruma Milli Parklar kurulacak. Kent ormanları, GAP, GOP bunları büyük projeler. Koltukta boşa

geçecek zamanımız yok. Yeni kabine bilenen arkadaşlar. Başbakanın ustalık dönemine yakışır yeni dönemimiz var."

Kaynak: İHA