Milli Eğitim, Ömer Dinçer’E Emanet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu görevini Faruk Çelik‘e devretmesinin ardından 61. hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu görevini Faruk Çelik‘e devretmesinin ardından 61. hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapacak.

Ömer Dinçer, 1956 yılında Karaman‘da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini yine aynı yerde tamamladı. 1974-75 öğretim yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi‘ni kazandı ve bu fakültenin "İşletme Yönetimi ve Politikası" bölümünden 1978 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi‘nde 1980 yılında "Personel Yönetimi ve Endüstriyel İlişkiler" yüksek lisans programını, 1984 yılında "Örgütsel Davranış‘ alanında doktorasını tamamladı.

1980 yılında asistan olarak çalışmaya başladığı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ndeki doktora çalışmalarını tamamlamasının ardından, 1985 yılında yardımcı doçentliğe atandı. Aynı fakültenin Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı‘nda, 1985 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu. 1993 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Drexel Üniversitesi‘nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi‘nde görev yaptığı süre içinde 1992-95 yılları arasında üniversitenin bünyesinde bulunan Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü‘nde müdür yardımcılığı; 1995-99 yılları arasında önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren mahalli idareler ve Yerinden Yönetim Programları‘nda başkanlık yaptı. 1994 – 1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nde, belediye şirketlerinden sorumlu olarak danışmanlık yaptı. "Birleşmiş Milletler Habitat I Konferansı‘nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı. 1999 - 2003 yılları arasında Beykent Üniversitesi‘nde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı.

Görev yaptığı üniversitelerin çeşitli bölümlerinde ve Sosyal Bilimler Enstitüleri‘nde "Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası", "İşletme Yönetimi‘, "Yönetim ve Organizasyon", "Örgütsel Teori ve Davranış" ve "Değişim Yönetimi ve Örgüt Geliştirme" konularında seminerler verdi. Bu konularda beş adet kitabı ve çok sayıda araştırma ve makalesi yayımlandı. 2003 yılında, "Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma" çalışmalarının koordinasyonundan sorumlu Başbakan Baş Müşaviri olarak atandı.

2003-2007 yılları arasında, Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde 23. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Dinçer, 60. Hükümet‘te çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olarak atandı. İngilizce bilen Dinçer, evli ve üç çocuk babası.