Medvedev, Müslüman Din Adamları İle Biraraya Geldi

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ülkenin kuzeyindeki Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti‘nin başkenti Nalçık‘ta Müslüman din adamları ile biraraya geldi.

Görüşmede, bölgede aşırıcı gruplara karşı ortak bir mücadele sergilenmesi konusu ele alındı. Medvedev yaptığı konuşmada, dini liderlerin terörizmle mücadelede çok önemli bir rol oynadıklarına dikkat çekerek, "Terörizm ve aşırıcılık toplumumuzun karşı karşıya olduğu çok ciddi bir problem. Sizin de bildiğiniz gibi bunlara karşı sürekli bir mücadele içindeyiz. Şunu vurgulamak istiyorum, Müslümanlara ait olan dini teşkilatlar bu mücadelenin öncü koludur" dedi.

Aşırıcılara karşı sert tavır içinde olan din adamlarının karşılaştıkları risklerin de farkında olduğunu söyleyen Medvedev, "Tabii şunu da ifade etmek isterim, insanlara, Müslümanlara yönelik dini çalışmalarınız ayrıca kişisel bir cesaret gerektiriyor. Aşırıcı düşüncelerini İslam‘a sokmaya çalışanlara karşı faal olarak tavır alan 20‘den fazla din adamı, sadece geçtiğimiz yıl teröristlerin kurbanı oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA