Lgp Tüpçüler Odası Başkanı Taşbaş: Korsan Tüp Tehlikesinin Öne Geçilmesi Lazım

Gaziantep LPG Tüpçüler Odası Başkanı Hüseyin Taşbaş, korsan tüpçülerin önüne geçilmediği müddetçe tüpten ölümlerin ve yaralanmaların devam edeceğini söyledi.

Gaziantep LPG Tüpçüler Odası Başkanı Hüseyin Taşbaş, korsan tüpçülerin önüne geçilmediği müddetçe tüpten ölümlerin ve yaralanmaların devam edeceğini söyledi.

Hüseyin Taşbaş, Gaziantep’te birçok bakkallarda kaçak tüp satıldığını, bunun ise kanunen yasak olduğunu belirterek, “Maalesef bizim tüm önlemlerimize rağmen kaçak tüp satışları devam ediyor. İnsanların hayatları tehlikeye atılıyor. Özellikle kenar semt mahallerinde bakkallarda korsan tüp satışlarının önüne geçilemiyor.” dedi.

Korsan ve kaçak tüple ile ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerine birçok dilekçe verdiğini ifade eden Taşbaş, buna rağmen kaçak tüp satışlarının devam ettiğini bildirdi. Belediye’nin konu ile yeterince ilgilenmediğini öne süren Taşbaş, “Bu konu ile ilgili bir sürü dilekçem var. Ama yeterli mücadele verilmiyor. Bizim oda olarak en büyük sıkıntımız korsan ve kaçak tüp satışları.” diye konuştu.

    "PAZAR TATİLİ MÜŞTERİYİ SIKINTIYA SOKUYOR"

    Odaya bağlı bin 518 üyenin bulunduğunu ifade eden Taşbaş, 2010 yılının Şubat ayında alınan Genel Kurul kararı ile Pazar günleri tüpçülerin kapalı olduğunu söyledi.

    Bu durumdan müşterilerin sıkıntı yaşamaması için insanların evlerine bir de küçük piknik tüpü almalarını isteyen Hüseyin Taşbaş, “Ben zannetmiyorum bir ev vatandaş tüpünün bitmesinden dolayı pazar günü sıkıntı çeksin. Eğer sıkıntı çeken vatandaş varsa evine bir de piknik tüpü alır ve sorun çözülür. Bunun yanında evlerimizde şofben ve doğalgazlar var. Bu konuda sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum.” ifadesini kullandı. Tüpçü esnafının da tatil etme hakkı bulunduğunu hatırlatan Taşbaş, “Hem biz bu kararı sadece yaz döneminde uyguluyoruz. Tatil döneminden sonra isteyen Pazar günü açabilir isteyen kapatabilir.” dedi.

    BELEDİYELER: SIKI TAKİPTEYİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Yakup Satıl ise, bakkal ve tüpçülerin denetimlerinin ilçe belediyelerinde olduğunu, kendilerine yapılan müracaatları ilçe belediyelerine yönlendirdiklerini söyledi.             

    Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Fatih Suçatı böyle şikâyetlerin kendilerine de çok geldiğini ifade ederek, “Bu tür şikâyetler bize de çok sık geliyor. Konunun önemini biliyoruz ve üzerinde sıkı bir takip yapıyoruz. Periyodik denetimlerimiz devam ediyor. İl Sanayi Müdürlüğü’nden gelen adresleri anında değerlendiriyor ve gerekli yasal işlemleri yapıyoruz.” diye konuştu.

Şehitkâmil Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Mehmet Bodur da son bir ay içerisinde 7 işyerine ruhsat işlemi 11 işyerine de uyarı işlemi yaptıklarını belirtti.

    Kendilerine gelen dilekçe ve şikâyetleri anında değerlendirdiklerini aktaran Bodur, “Gelen şikâyetler ve dilekçeler kesinlikle suiistimal edilmiyor. Anında değerlendirip yasal işlemleri yapıyoruz.” diye konuştu.

    Bodur, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen bir yazı ile bundan böyle tüpçülerde satılan su ile tüplerin aynı bölümde olmayacağını kaydetti.