Küçük Hırsızlar Yakayı Ele Verdi

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 3 çocuk gözaltına alındı.

Geçen hafta, Kemeraltı Mahallesi‘ndeki iki ev ile Tepe Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi‘nde bir iş yeri ve bir otomobilden aynı gece hırsızlık yapıldı. Polis, hırsızlığın meydana geldiği ev ve iş yerlerinin gizli güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Olayların faillerinin; aynı suçtan poliste çok sayıda kaydı bulunan uçucu madde bağımlısı 15 yaşındaki U.Ç. , 14 yaşındaki İ.K. ve aynı yaştaki amcasının oğlu H.K. olduğu belirlendi.

Polis, dün gece sokaklarda yaşayan 3 şüpheliyi yakalamak için Marmaris ile İçmeler, Armutalan, Beldibi beldelerinde çalışma başlattı. Armutalan beldesinde bir ormanlık alanın yanındaki dere kenarında bulunan 3 çocuk gözaltına alındı. Avukat ve psikolog eşliğinde ifadeleri alınan şüpheliler, önce suçlamaları kabul etmedi. Polisin güvenlik kamerası görüntülerini izletmesi üzerine, şüpheliler suçlarını itiraf etmek zorunda kaldı. Şüphelilerin çaldıkları değerli eşyayı satıp parasını harcadıkları ortaya

çıktı.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 şüpheli, Muğla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu‘na teslim edildi.

Kaynak: İHA