Kırşehir‘de Yakalanan Conolar Dikkat Çekmemek İçin Lüks Otomobillere Binmiş

Kırşehir‘de polisin nefes kesen operasyonu sonucunda gözaltına alınan ünlü suç aşireti olan ‘Cono‘ mensuplarının Kırşehir ve ilçelerinde hırsızlık yapmak için lüks araçlarla geldikleri tespit edildi.

Kırşehir‘de Yakalanan Conolar Dikkat Çekmemek İçin Lüks Otomobillere Binmiş
Kırşehir‘de polisin nefes kesen operasyonu sonucunda gözaltına alınan ünlü suç aşireti olan ‘Cono‘ mensuplarının Kırşehir ve ilçelerinde hırsızlık yapmak için lüks araçlarla geldikleri tespit edildi. Yakalanan yaklaşık 20 şüphelinin birçok hırsızlık suçundan kaydı olduğu öğrenildi. Conoların dikkat çekmemek için lüks otomobillere bindikleri ifade edildi.

Kırşehir‘de son bir aydır hırsızlık olayları artınca polis çalışma başlattı. İl dışından geldikleri iddia edilen bu hırsızların yakalanması için Hırsızlık Büro Amirliğinde görevli polis ekipleri, Ankara- Kayseri kara yolunda pusuya yattı. Oldukça lüks araçlarla gelen çoğunluğu çocuklardan oluşan Cono aşireti mensubu yaklaşık 20 kişiyle polis sıcak temas sağladı. Kovalamaca sonucu şahıslar gözaltına alındı. Yakalanan araçlarda yapılan aramada çek ve çeşitli ziynet eşyaları ele geçirildi.

İddiaya göre yakalanan şahıslar, İç Anadolu bölgesinde birçok hırsızlık olayını gerçekleştirdi. Şahısların yapılan sorgularında özellikle bayanların çok sayıda hırsızlık suçundan kaydının olduğu belirlendi. Polis, kaçan diğer şahısları yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor. Konuyla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.