Kılıç‘ın Ailesi Bakanlık Haberini Sevinçle Karşıladı

Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç‘ın babası Hüseyin Kılıç, oğlunun bakan olduğu haberini televizyondan duyarken, böbrek hastası annesi diyalizde olduğu için mutlu haber tedavi sonrası verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 kişilik kabinenin açıklaması ile geçen dönem grup başkanvekili olan Samsun Milletvekili Suat Kılıç‘a Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinin verilmesi memleketi Samsun‘da sevinçle karşılandı. Hukukçu olan ve medya alanında hizmetleri bulunan Suat Kılıç‘ın 68 yaşındaki babası Hüseyin Kılıç, kabinenin açıklanmasından sonra oğlu ile görüşerek mutluluğunu ve tebriklerini iletti. Oğlunun bakan olmasının ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Kılıç, oğlunun öğrencilik ve

gençlik yıllarından bu yana çok aktif ve başaralı bir insan olduğunu, sürekli çevresinde takdirle gösterildiğini söyledi. Oğlunun Gençlik ve Spor veya Adalet Bakanı olacağını düşündüklerini ifade eden baba Kılıç, "Genç olması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı olmasına sevindik. Aradım, telefonu meşgul idi. Daha sonra beni aradı ve ‘baba bakanlık verildi‘ dedi. ‘İzledim‘ dedim ve devlete millete hayırlı olmasını diledim. Bir vatandaş olarak 2002 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti‘ne çok büyük faydalar

getirmesi için biz de dua ettik. Biz de ona ‘hayırlı olsun‘ dedik, ‘oğlum yoluna devam et‘ dedik. ‘Memlekete, millete faydalı ol‘ düşüncelerimizi ilettik. O da bizim dediğimizden dışarı çıkmadı. Millet onu seviyor, herkes de bakan olduğuna sevindi. Türkiye‘de sporu düzgün çalıştıracak, inşallah iyi sporcuların yetişmesini sağlayacak. Memleket için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Böbrek hastası anne Elmas Kılıç‘ın (66) diyalizde olması nedeniyle bakanlık haberini diyaliz tedavisinden sonra vereceklerini belirten baba Hüseyin Kılıç, annesinin de bakanlık beklediğini, onun da hayırlı olması temennilerinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA