Kerimov’Dan Çin Ve Abd’Ye Sıcak Mesajlar

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Çin ve ABD ile olan işbirliğinin geleceği konusunda sıcak mesajlar verdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Çin ve ABD ile olan işbirliğinin geleceği konusunda sıcak mesajlar verdi.

    İslam Kerimov, konuyla ilgili açıklamayı, Çin’in Özbekistan Büyükelçisi Zhang Xiao(Çhan Siyao) ve ABD Büyükelçisi George A. Krol’un güven mektuplarını takdimi sırasında yaptı. Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçisi Le Man Luan ve Kırgızistan Büyükelçisi Anvarbek Mokeyev’un güven mektuplarını sundukları Cumhurbaşkanı Köşkü Aksaray’da, Kerimov, önce Çin ardından ABD büyükelçisini kabul etti.

Kabulde büyükelçilerle kısa görüşme de yapan Kerimov, Çin ve ABD ile olan ilişkilerinin daha da gelişeceği inancında olduğunu dile getirdi. Çin‘i ve ABD’yi Özbekistan’ın iki önemli partner ülkesi olarak niteleyen Kerimov, büyükelçilere yeni görevlerinde başarılar diledi. Kerimov, gelecekte ülkeleri arasındaki mevcut ilişkilerin gelişmesinde, büyükelçilerin de önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Cumhubaşkanı Kerimov, sonra Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçisi Luan ve Kırgızistan Büyükelçisi Mokeyev’in güven mektuplarını kabul etti.

Bu arada ABD’nin çiçeği burnunda yeni Büyükelçisi Krol, Özbek basınına yaptığı Özbekçe açıklama ile daha ilk günde dikkatleri üzerine çekti. ABD büyükelçisi, Özbekistan’ın gerek bulunduğu bölgede gerekse dünya genelinde çok önemli bir ülke olduğunu ve bağımsızlığın ardından geçen süre zarfında her alanda büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Krol, Özbekistan ile birçok alanda somut işbirliğinin yapılmasından yana olduklarını, Özbekistan’daki faaliyeti sırasında iki ülke arasında mevcut ilişkilerin en iyi düzeye çıkarılması ve ekonomik, siyasi, kültürel ve diğer alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi için çaba göstereceğini kaydetti.

Büyükelçi Krol, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında konusunda da Özbekistan ile yakın ve sıkı işbirliği yaptıklarını sözlerine ekledi.