Karacasu’Nun Derisi Ve Çömleğine Geka Desteği

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu ve Karacasu Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Deriden Altın Bilezik ve Çamura Yatıyoruz’ projeleri GEKA tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Karacasu’Nun Derisi Ve Çömleğine Geka Desteği
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen 720 projeden desteklenmeye hak kazanan 108 proje arasında Karacasu’dan iki proje yar aldı. Muğla, Denizli ve Aydın bölgesinden 729 adet projenin katıldığı yarışta Karacasu‘dan ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu ve Karacasu Belediyesi‘nin sunduğu projeler ilk 25 projenin arasına girdi. ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu’nda hazırlanan ‘Deriden Altın Bilezik” isimli Karacasu halkına özellikle kadınlara yeni bir iş alanı oluşturacak olan projesi kabul edilirken; Karacasu Belediyesi‘nin de seramikçilere yönelik olan ‘Çamura Yatıyoruz’ isimli projesi kabul edildi. GEKA tarafından kabul edilen bu iki proje sayesinde ilçede 1 milyon TL’ye yakın bir yatırım gerçekleşecek. Bu projeler hayata geçtiğinde ilçede dericilik faaliyeti yeni bir boyut kazanırken seramikçiler, daha hızlı çalışacak ve daha modern atölyelerde daha çok üretim yapacak.

KARACASU EL SANATLARI YAŞATILACAK

ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokul‘un hazırladığı ve Nazilli Ticaret Odası‘nın eş finansmanı olduğu ‘Deriden Altın Bilezik Projesi’, ilçe halkına deri el sanatları ve ürünlerin üretimi konusunda kurs vermeyi ve özellikle kadınların evlerinden bile üretim yapabilecekleri ortamı oluşturmayı hedefliyor. GEKA ise Yüksekokul öğretim elemanları tarafından verilecek kurslar için gerekli altyapıyı oluşturacak.

Karacasu halkına dericilik faaliyetine büyük katkı sağlayacak bu projenin kabul edilmesi nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getiren Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kılıç, Yüksekokul‘un ilçeye verdiği ve ilçenin de Yüksekokul‘a verdiği bu desteğin örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Bu projemize destek olan Nazilli Ticaret Odası ve GEKA‘ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Deriden Altın Bilezik Projesi koordinatörü ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Deri Teknolojileri Mühendisi Öğr. Gör. Hakan Özilhan ise, Karacasu‘nun geleceği için çalıştıklarını söyledi. Kabul edilen projenin de bunun en güzel örneği olduğunu kaydeden Özilhan, üniversitelerin bulunduğu yörenin ekonomik faaliyetlerine bu şekilde katkı sağladığını belirtti.

ÇÖMLEKÇİLERE HAZIR ÇAMUR SAĞLANACAK

Karacasu Belediyesi‘nin hazırlayı teklif ettiği ‘Çamura Yatıyoruz’ isimli proje ise Karacasu’nun tarihi çömlekçilerine hazır çamur sağlayacak tesisi inşa etmeyi ve bu sayede çömlekçilerin daha hızlı, daha modern üretim yapmasını hedefliyor.

Projenin Karacasu çömlekçilerinin tanıtılması ve sürdürülmesi için çok önemli olduğunu ifade eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu‘da bu projelerin yazılması için çalıştıklarını kaydetti. Proje yazma eğitimlerinin ilçede verilmesini sağladıklarını anımsatan Büyükyapıcı, Belediye olarak hazırladıkları projenin kabul edilmesinden dolayı gururlu olduklarını belirterek, “Çömlekçilik Karacasu’da yüz yıllardır devam eden bir faaliyet. Bu faaliyetin desteklenmesi şart. Çömlekte marka olabilmek için daha modern tesisleri ilçemize kazandırmalıyız. Projeye destek veren GEKA‘ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA