Kalbini Büfede Unuttu

İzmir‘de nefes darlığı şikayeti için geldiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan elektrik teknisyeni, yedek olarak yanında taşıdığı yapay kalbi tost yediği büfenin önünde unutunca zor anlar yaşadı.

Elektrik teknisyeni Turan Günbay‘a, nefes darlığı şikayeti için geldiği Ege Üniversitesi‘nde haziran ayında Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı ve Doç. Dr. Çağatay Engin‘den oluşan nakil ekibi tarafından yapay kalp takıldı. Yapay kalp sayesinde rahat nefes alabilir hale gelen ve hızla iyileşip ayağa kalkan genç adam, çanta içinde taşıdığı yapay kalbi büfede unutunca çok zor anlar yaşadığını belirterek, "Hastanenin kantininde bir tost yedim. Sonra önünde araç beklemeye başladım. 10-12 saatte

bir şarj gerektiğinden tüm yapay kalplilere bir de yedeği veriliyor. Şarj süresi dolduğunda vücuduma bağlı olanı çıkarıp diğerini takıyorum. Çıkardığımı da şarja bağlıyorum. Bu nedenle yedeği de sürekli yanımda taşıyorum. Yedek kalbimi oturduğum yerde duvarın kenarına koydum. Bir süre sonra beklediğim araba geldi. Arabaya bindim, 15 dakika sonra yedek yapay kalbimi unuttuğum aklıma geldi ve geri döndük. Çanta bıraktığım yerde yoktu. Ben de Bornova Polis Merkezi‘ne gidip kayıp başvurusunda bulundum.

Doktorlarıma başvurup çaresizliğimi anlattım. Yedek yapay kalp çantamı bulamayınca çok üzüldüm, şok geçirdim. Doktorlarım bana bir başka hastadan çıkan yedek yapay kalbi verdi. Bu cihazlar benden başka kimsenin işine yaramaz, satmaya kalksalar hiç para etmez. Ama benim için hayati önemi ve değeri olan bir şey, benim hayat çantamdı o. Alanın, bulanın EÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi‘ne getirmesini insanlık adına rica ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA