İzmir Ekonomi Çevreleri İki İcracı Bakanlığa Sevindi

İzmir ekonomi çevreleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Cumhuriyet Hükümeti‘nde şehrin iki icracı bakanlığa sahip olmasının, sevindirici ve mutluluk verici olduğunu belirtti.

İzmir ekonomi çevreleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Cumhuriyet Hükümeti‘nde şehrin iki icracı bakanlığa sahip olmasının, sevindirici ve mutluluk verici olduğunu belirtti.

AK Parti İzmir milletvekillerinden Binali Yıldırım‘ın Ulaştırma Bakanlığı‘na, Ertuğrul Günay‘ın Kültür ve Turizm Bakanlığı‘na tekrar getirilmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, “Biz hep İzmir milletvekillerimizden yatırımcı ve yaptırımcı bakanların çıkmasını istiyorduk. Şimdi kentimizin sorunlarına, taleplerine, projelerine son derece hâkim olan Sayın Yıldırım ve Sayın Günay‘ın bakanlıklarının yeni kabinede de devam edecek olması çok önemli. İnanıyorum ki İzmir için çok önemli yatırımlar ve projeler hayata geçecektir. Başta EXPO 2020 hedefimiz olmak üzere İzmir‘in bir dünya kenti olması hedefine ulaşılmasında sayın bakanlarımız sayesinde artık çok daha güçlü ve iddialıyız ” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar da iki icracı bakanlığın İzmir‘den seçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Yorgancılar, "Umarım çok önemli projelere imza atılır. Son derece muitlu ve memnu olduğumu ifade etmek istiyorum. Dün İzmir Başkanlar Kurulu olarak görüşme yaptık. Hep birlikte öncelikli projeleri konuşacağız. Bakanlarımızın direktifleri doğrultusunda uygun görülen projelere bir an önce başlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, seçim döneminde şehrin ihtiyaç duyduğu yatırımları ve bu konudaki yaklaşımlarını ayrım gözetmeden bütün siyasi parti temsilcileriyle paylaştıklarını hatırlattı. Kestelli, Bakan Yıldırım ve Bakan Günay‘ı birkaç defa ağırladıklarını belirterek, "Bugün İzmir’i temsilen iki önemli ismin kabinede yer alması, gelecek adına bizi çok sevindirdi. Bir tarım, sanayi, kültür ve turizm merkezi olan İzmir’in, gelecek dönemin en hızlı büyüyen kenti olması için önümüzde çok büyük fırsatlar var." dedi. Şimdi hükümetten başta EXPO 2020 olmak üzere İzmir’in ufkunu aşacak büyük işler için siyasi irade ve hız beklediklerini kaydederek, "Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay gibi iki önemli ismin, hizmet yolculuğunda kentimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İTB, kentimizin hayat standartını yukarıya taşıyacak her türlü çabayı desteklemeye hazır. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da İzmir‘den iki icracı bakanın kabinede devam etmesinin kendileri, şehir ve şehrin ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Türkmenoğlu, "Seçimden önce proje tanıtımları oldu. Kendileri de icracı bakanlık olarak İzmir‘in bu projelerinin takipçisi olacaklardır. İzmir önderleri, İzmir paydaşları olarak bizler de kendileriyle istişare edip belki önceliklerin belirlenmesinde önerilerimizi sunacağız. Hem İzmir hem Türkiye genelinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum." dedi.

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ise Yıldırım ve Günay‘ın İzmir için çok büyük kazanç olduğunun altını çizerek, şehrin dokusuna uygun iki önemli bakanın görev yapacağını vurguladı. Davulcuoğlu, "Bunlardan biri yatırımla ilgili çok ihtiyaç olan bir taraf, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Diğeri Kültür ve Turizm Bakanlı Ertuğrul Günay kültür, sanat, fuar, tasarım ve insan kaynakları anlamında da ön sıraları hedefleyen bir kent olma noktasında çok yerinde oldu. İş dünyası olarak fiilen bu bakanlıklarımızın, 35 projeyi önem sırasına göre hayata geçirmesini istiyoruz. Hükümet bu anlamda kendisini ispat etmiş, verdiği sözleri tutmuştur. İzmir ciddi bir ivme kazanacak, fevkalade çehre değiştirecek." şeklinde konuştu.

İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu da 61. Hükümet‘te iki icracı bakanlığın İzmir’den olmasını, tarihî fırsat olarak değerlendirdiğini söyledi. Timuroğlu, "Seçimden önceki ve sonraki açıklamalarıyla bakanlarımız Sayın Ertuğrul Günay ve Sayın Binali Yıldırım, İzmir’de umudun ve gelişimin temsilcisi oldu. Çizdikleri perspektifle İzmir’i tarihteki güçlü rolüne tekrar aday yapacak sayın bakanlarımız turizmden ekonomiye, tarımdan ulaşıma kadar her alanda İzmir’in elini güçlendirecektir. Özellikle 35 proje, kentin çehresini değiştirecektir. İzmirlilerin ortak hedefi EXPO ise hedef artık daha yakın. Yıldırım ve Günay, İzmir ve ülkemiz için yapacakları her çalışmada İzmirlilerin desteğini hep hissedecek." yorumunda bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk ise öncelikle istikrarın devamının İzmir için son derece sevindirici olduğunu vurgularak, "İstikrarın devamı için bu iki bakanın İzmir‘den çıkmasına memnun olduk. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.