İstanbul Emniyet Müdürlüğü: 19 Maçta Şike Ve Teşvik Var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Süper Lig ve Bank Asya Birinci Ligi‘nde 19 ayrı maçta şike yapıldığının belirlendiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Süper Lig ve Bank Asya Birinci Ligi‘nde 19 ayrı maçta şike yapıldığının belirlendiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada yetkisiz menajerlik yapılarak haksız kazanç elde edildiği ve bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler tespit edildiği ve bazı sporcuların da tehdit edilerek klüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildikleri belirtildi.

    Yapılan yazılı açıklamada ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 31 Mart 2011 tarihinde yapılan futbolcu temsilcisi sınavının sorularının da suç örgütü tarafından ele geçirildiği belirtilerek sınava girecek bazı kişilere fahiş fiyatlarla satıldığının belirlendiği kaydedildi.

    Açıklamada örgütlü şekilde Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig’indeki toplam 19 ayrı maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve bunların delillendirildiği kaydedildi.

    Operasyon kapsamında 8 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Toplam 61 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında gözaltında 11 kişinin bulunduğu, bunların da yarın adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.