Hastane Önünde Trafik Çilesi

Adana‘da Karataş Bulvarı üzerinde bulunan Adana Devlet Hastanesi önünde trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşlar, hastaneye girmekte güçlük çekiyor.

Adana‘da Karataş Bulvarı üzerinde bulunan Adana Devlet Hastanesi önünde trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşlar,

hastaneye girmekte güçlük çekiyor.

Hiltonsa Kavşağı‘ndan başlayan ve Karataş ilçesine bağlayan Karataş Bulvarı duble yolu bir türlü bitirilemeyince trafik hergün kilitlenmeye başladı. Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan ve 10 mahalleye çok sayıda ilçe ve köye gidişi sağlayan yolun duble çalışması 2005 yılında şimdi İzmir Valisi olan Cahit Kıraç‘ın Adana Valiliği döneminde başladı. Ancak aradan 6 yıl geçmesine rağmen kamulaştırma engeline takılarak bir türlü bitirilemedi. Yoğun şekilde kullanılan bulvardaki araç trafiği çoğu zaman Adana

Devlet Hastanesi önünde kilitleniyor. Bölgede yetişen sebze ve meyvenin kamyonlar ve TIR‘larla sevkıyatının yapıldığı yol civarında kaymakamlık ve İş-Kur‘un da bulunması nedeniyle yoğunluk iki katına çıkıyor.

Özellikle hastaneye gelmek isteyen vatandaşlar zorluklarla karşılaşıyor. Ailesiyle tartıştığı için fenalık geçiren 80 yaşındaki Vesile Turgut‘u hastaneye getiren bir ambulans, trafik nedeniyle dakikalarca hastanenin aciline giriş yapamadı.

Sürücüler de bu durumdan şikayetçi olduklarını belirterek, Karataş Bulvarı‘nın her gün özellikle hastane önünde kilitlendiğini söyledi. Yetkililerin bir an önce yola çözüm bulması gerektiğini ifade eden sürücüler, "Burası her gün aynı. Ambulans bile acil servise giremiyor. Bu yola bir çözüm bulunmalı" dedi.

Kaynak: İHA