'Gün biraraya gelme zamanı buna hala fırsat var'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, CHP ve BDP'nin yemin boykotuna ilişkin, "Bu yol yol değildir. Gün biraraya gelme zamanı buna hala fırsat var" dedi. Yıldırım, yeni vizyonlarının Türkiye Küresel Güç, Hedef 2023 olduğuna da dikkat çekerek, 2015'e kadar tamamlanacak çok önemli projeleri açıkladı.

'Gün biraraya gelme zamanı buna hala fırsat var'
4.kez Ulaştırma Bakanı olarak görev alan, 8 yıl 2 aylık görev süresi ile en uzun süre görev yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber ekranlarında soruları yanıtladı.

"12 Haziran seçimlerinde çok büyük, yüzde 50 gibi bir destek vererek tekrar AK Parti'yi iktidar yapan milletimize çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz" diyen Yıldırım, "Tabi Sayın Başbakan'a da duyduğu güven için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dört hükümet boyunca Türkiye'de ulaşım adına, iletişim adına yapılan bir çok hizmet olduğuna işaret eden Yıldırım, "80 yılda yapılamayan hizmetlerin kat kat fazlasını 8 yıla sığdırdık. Bir anlamda Türkiye'ye kalkınmada, alt yapıda çağ atlattık diyebilirz. Bölünmüş yollarla, hava yolunun halkın yolu yapılmasıyla, hızlı trenin Türkiye'de işletilmesiyle, ele alınmasıyla ve iletişimde Türkiye'nin Dünya'nın ilk 10 ülke arasında yer almasını sağlamakla, bu hizmetler gerçekleşti" diye konuştu.

"BU ÖNEMLİ GÖREVE AYNI TİTİZLİKLE DEVAM EDECEĞİZ"

Yıldırım, "Bana verilen bu görevin önemini biliyorum ve bundan sonra yapılacaklarında çok önemli olduğunu biliyorum. Türkiye'nin 2023 vizyonunu ilk defa Ak Parti genel seçimler öncesi milletimizle paylaştı ve o hedeflere baktığınızda yüzde 70'i, yüzde 80'i bizim bakanlığımızla ilgili. Dolayısıyla bu dönemde çok daha yoğun işlerimiz olacak. Bu önemli görevi büyük bir sorumluluk anlayışıyla aynı titizlikle yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İzmirde önceki seçimlere göre AK Parti'nin önemli oranda oy artışı sağladığına dikkat çeken Yıldırım, "İzmir'de aldığımız sonuç AK Partinin Ege bölgesinde birinci olmasInı sağladı, bölgesel başarıyı beraberinde getirdi" dedi.

YENİ DÖNEMDE TAMAMLANACAK PROJELER

2015'e kadar çok önemli sayabilecek projeler olduğunu belirten Yıldırım, "İki kıtayı boğazın altından birleştiren Marmaray projesi bitecek ve inşallah hizmete girecek. Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesi tamamlanacak işletmeye alınacak. Ankara-Konya yüksek hızlı tren projesi tamamlanacak işletmeye alınacak. Bursa-Bilecik-Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı tren projesi tamamlanacak işletmeye alınacak. İzmit Körfez geçiş köprüsü tamamlanacak hizmete alınacak. Bir de üçüncü boğaz köprüsü başlayacak ve tamamlanacak. Otoyolların bir kısmı bitmiş olacak" şeklinde konuştu.

"YENİ VİZYON, TÜRKİYE KÜRESEL GÜÇ HEDEF 2023"


Yeni Türkiye hayallerini de seçim öncesinde kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Yıldırım, "Hedef 2023'tür. Hedef, varılacak yer büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş, uygarlık seviyesinin önüne geçecek hedeftir veya onu yakalama hedefidir. O da milli geliri 2 trilyon doları aşmış, kişi başına milli geliri 25 bin doların üzerine çıkmış, ihracatı-ithalatı, toplam ticareti 1 trilyon doların üzerine çıkmış, 85 milyon nüfusuyla Türkiye küresel bir güç haline gelecek. Türkiye küresel güç hedef 2023 yeni vizyon bu. Bu hedefin içinde ulaşım ve iletişim çok büyük yer alıyor, bunlar olmazsa hiç biri olmaz. Yol olmazsa, havaalanı olmazsa, iletişim olmazsa ne kalkınma olur ne sosyal gelişme olur ne zenginleşme olur ne demokrasi olur ne de özgürlük olur" diye konuştu.


"BU YOL YOL DEĞİLDİR"


CHP ve BDP'nin yemin boykotunu da değerlendiren Yıldırım, "Bu kadar güzel, huzurlu, şaibesiz bir seçimden sonra böyle bir olay yaşamayı bu millet haketmiyor, bu Meclis haketmiyor. Anamuhalefet partisinin daha sorumlu davranmasını beklerdim. Bu adayların sorun olacağı herkesce ikaz edildiği halde bunların aldırış etmeden aday gösterilmeleri neyse. Ama ondan sonra da bu işlerin çözümü için yer Meclis'tir. Meclis'inde bu işlere kafa yorması için, çözüm üretmesi için ilk şart yemin etmektir. Yemin etmeden muhatabımız kim? Yemin edeceksiniz, gruplar oluşacak, komisyonlar oluşacak, bu işler konuşulacak, artısı eksisi nedir, nasıl çözüm üretilebilir, gruplar bir araya gelip konuşacak. Bu olmazsa olmaz asgari şartlar sağlanmadan, boykot ediyoruz, bu boykot ne zaman bitecek, siz bu işe çözüm buluncaya kadar, bu yol yol değildir" ifadelerini kullandı.

"Yapılması gereken ülkemizin geleceği için, demokrasimizin daha da derinleşmesi gelişmesi için, biraraya gelmek, çözümü Meclis'te üretmek mecburiyetindeyiz" diyen Yıldırım şunları söyledi:

"Asıl gün bugün. Meclis'te biraraya gelmek, sadece tutuklu vekillerin meselesi değil, aynı zamanda Türkiye'nin terörle ilgili, Güneydoğu'daki sorunlarıyla ilgili çok önemli kararların alınacağı bir dönemdeyiz. Burada da herkese sorumluluk düşüyor. Bütün partiler yeni bir anayasa, Türkiye'de yaşayan 74 milyon insanımızın, herkesin bende varım bu anayasada diyebileceği bir anayasa sözü var. Bunun için artık gün bir araya gelme günüdür. Birlikte çalışma günüdür. Bu bakımdan buna hala fırsat vardır. Bu çerçevede gerek CHP'nin gerekse BDP'nin aynı sorumluluk içerisinde hareket etmeleri ve bir an önce Meclis çalışmalarına katılmak için yeminlerini yapmaları milletimizin beklentisidir. Aksi halde doğacak sonuçlar doğrudan kendilerinin olacaktır."