Fethiye’De Kardeş Cinayeti

Fethiye’nin Kemer Beldesi’nde iki kardeş arasında yaşanan arazi kavgası kanlı bitti. Tarlada traktör üstünde çalışırken kardeşinin av tüfeği ile vurduğu ağabey hayatını kaybetti.

Fethiye’De Kardeş Cinayeti
Olay, bu gün saat 11.00’de Kemer Beldesi Ortaköy Köyü Ova Sokak Bükü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ortaköy köyünde ikamet eden Abdullah Yücel (37), babası Mehmet Yücel’e (90) ait tarlayı 25 DU 968 plakalı traktörü ile sürmeye başladı. Daha önceden kefil olduğu ağabeyinin kendisine zarar verdiği iddia eden H. Yücel (34), “Traktörden in, tarlaya çizik atma” diye bağırarak ağabeyi ile tartışmaya başladı. Tarlanın yakınında bulunan evine giderek av tüfeğini alıp gelen H. Yücel, traktör ile tarlayı sürmeye devam eden Abdullah Yücel’e iki el ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Yücel, traktörden inip kaçmaya çalıştı. Kaçmakta olan ağabeyi takip eden H.Yücel, ağabeyinin arkasından iki el daha ateş etti. Tarla sınırına kadar ulaşabilen Abdullah Yücel, kanlar içinde yere yığıldı.

Abdullah Yücel olay yerinde hayatını kaybederken; kardeş katili H. Yücel jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayı duyarak tarlasına gelen baba Mehmet Yücel ve anne Hatice Yücel ile hala Zeliha Çetinkaya sinir krizi geçirdi. Acılı aile köylüleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Yaşanan olayı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Köy Muhtarı Sadettin İlden, “Cinayet arazi yüzünden meydana gelmiş. Bir süredir iki kardeş çeşitli nedenlerle anlaşamıyordu. 5 yıldır köyümüzde benzer hadise yaşanmıyordu” dedi.

Olay sırasında tarla sulamakta olan İbrahim Topal da, “İki kardeş tartışıyordu. Abdullah tarlaya çizik atıyordu. Tartışmanın ardından kardeşi eve doğru gitti. Elinde tüfekle geriye döndü. Abdullah traktörün üzerindeyken iki el ateş etti. Gerisine bakamadım. Ancak iki silah sesi daha duydum” diye konuştu.

Gözü yaşlı baba Mehmet Yücel ile Anne Hatice Yücel ise, “İki çocuğumuz arazi paylaşmazlığı yüzünden tartışmış. Arazimiz çok olmasına rağmen geçinemediler. Bir olay hiçbir ailenin başına gelmesin. Çok üzgünüz” dediler.

Kaynak: İHA