Facebook Google+ için endişeleniyor

Google'ın bugünlerde fırtına gibi esmeye başlayan sosyal ağ servisi Google+, Facebook'un tepkisini şimiden almış gibi görünüyor. "Facebook Friend Exporter" isimli, kullanıcının Facebook'taki arkadaşlarının Google+'a aktarılmasını sağlayan Chrome eklentsi, ZDNet'ten alınan bilgilere göre Facebook tarafından engellenmiş durumda.

Facebook Google+ için endişeleniyor
Minik bir Chrome eklentisi bile Facebook'u kızdırmaya yetti! İşte Facebook'un Google+'a ilk darbesi.

Eklentinin yazarının söylediklerine göre de Facebook, eklentinin site üzerinde çalışmasını engellemiş, e-posta sistemini de kısıtlamış durumda. Yani bir arkadaşınızın Facebook profilinde Bilgiler kısmına tıkladığınızda sayfa çabuk yüklenirse, arkadaşınız e-posta'sının görülmesine izin vermiş olsa bile Facebook, e-posta bilgisini saklıyor. Zaten bu eklenti, tüm Facebook kullanıcılarının kabul ettiği kurallardan biri çiğniyor; bilindiği gibi Facebook'un izni olmadan Facebook kullanıcılarının bilgilerini toplamak yasak.

Eklentinin geliştiricisi ateş püskürüyor!

Eklenti geliştiricisi Mohamed Mansour, bu duruma fazlaca sinirlendiğini belirtmek için Google+ hesabında şöyle bir durum güncellemesi paylaştı: "Şu anda çok sinirliyim çünkü şu anki durum gösteriyor ki Facebook, her kullanıcısının bilgisini sahiplenmiş durumda. Hiçbir şeye sahip değilsin! Eğer sizin yerinizde olsaydım, bu duruma karşı ayaklanırdım. Gerçekten... Farklı bir yaklaşımı anlamak için daha fazla motivasyon gerekli."

Söz konusu eklenti, Google+'ın kendi eklentisi değil; fakat Google'ın sosyal ağ servisi Google+ büyümeye devam ettikçe bu tür eklentiler çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.