Erzurum Kültürü Ve Dadaşlık Ruhu Sanal Ortamda Anlatılıyor

Erzurum Halk Oyunları, Türküleri ve Turizm Derneği, kültürel yaşama damgasını vuran merhum Sebahattin Bulut’un kentin tarihi ve kültürel yaşamıyla ilgili yayınlanmış 5 ayrı kitabını, internet ortamında orjinal fotoğraflarla yayınlıyor.

25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla adını Türkiye’nin kış sporları ve turizmi merkezi olan Erzurum’un kültürel, tarihi yaşamı ile Dadaşlık ruhu, internet ortamında dünyaya açılıyor. Erzurum Halk Oyunları, Türküleri ve Turizm Derneği eski Başkanı merhum Sebahattin Bulut‘un kentin kültürü ile ilgili olarak yayınladığı ‘Erzurum Çarşı Pazar’, ‘Damla Damla Erzurum’, ‘Erzurum‘da İz Bırakanlar’, ‘Erzurum Türküleri’ ve ‘Kuşaktan Kuşağa Erzurum’ isimli kitapların orjinal fotoğraflarla desteklenerek internet ortamına aktarılıyor.

Erzurum‘un otantik kültürünün bozulmaya yüz tuttuğuna ve büyük bir bozulma yaşandığına dikkat çeken dernek yetkilileri, kent kültürünün ve Dadaşlık ruhunun yaşatılması ve doğru kaynaklardan kamuoyuna aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Şehrin önemli kültür köşe taşlarından biri olan merhum Sebahettin Bulut’un çalışmalarını internet ortamına taşıdıklarını kaydeden yetkililer, “Kültürel, ahlaki değerlerimiz bozulmaya başladı. Bunun temelinde de Dadaşlık ruhunun yok olmaya yüz tutması ve bizi biz yapan değerleri unutmaya başlamamızdır. İnternet ortamında bütün dünyaya ve Türkiye‘ye kaynağından Erzurum‘u, Erzurumluluğu ve Dadaşlığı anlatacak çalışmamız gelecek hafta içerisinde tamamlanarak” diye konuştu.

Kaynak: İHA