Eğirdir Sosyal Hizmetler Myo‘da 5 Bölüm Açılacak

Isparta‘nın Yalvaç ilçesinde toplanan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu‘nun kararları kamuoyuna açıklandı. Senato, Eğirdir Sosyal Hizmetler MYO‘da 5 bölüm açılamasına ilişkin teklifi kabul etti.

Eğirdir Sosyal Hizmetler Myo‘da 5 Bölüm Açılacak
SDÜ Senatosu‘nun son toplantısında Eğirdir ilçesinde kurulacak Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu‘nda Engelli Hizmetleri Bölümü bünyesinde ‘Engelli Hizmetler Programı‘, Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesinde ‘Beslenme ve Diyetetik Programı‘, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü bünyesinde ‘Çocuk Gelişimi Programı‘, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü bünyesinde ‘Sosyal Hizmetler Programı‘, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Bölümü bünyesinde ‘Yaşlı Bakımı Programı‘nın açılmasına ilişkin teklif kabul edildi.

SDÜ Senatosu,Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü bünyesinde ‘Yapı Mühendisliği Anabilim Dalı‘ açılmasının yanısıra Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Geleneksel Türk Sanatları Bölümü‘ isminin ‘Geleneksel Sanatlar Bölümü‘, ‘Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı‘ isminin ‘Dokuma Sanatları Anasanat Dalı‘ ve ‘Tezhip Anasanat Dalı‘ isminin ‘Kitap Sanatları Anasanat Dalı‘ olarak değiştirilmesine yönelik teklifi kabul etti. Senato, SDÜ ile Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi (Kırgızistan), Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan) ve Akhunbaev Kırgız Devlet Tıp Akademisi arasında imzalanması düşünülen işbirliği protokollerine de onay verdi.

Kaynak: İHA