Dünyanın Marka Takımlarını Davraz’A Getirecek Düzenlemelere İhtiyaç Var

Kayak merkezi olmasının yanında yüksek rakımlı sporcu aktivite merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Davraz‘da dünyanın marka takımlarını getirecek düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi.

Kayak merkezi olmasının yanında yüksek rakımlı sporcu aktivite merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Davraz‘da dünyanın marka takımlarını getirecek düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi.

Geçen yıl Trabzonspor başta olmak üzere yabancı takımların kamp yaptığı Davraz’da bu sene de Mersin İdman Yurdu, Gaziantep gibi takımların yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna ve İran takımlarının kamp yapacakları kaydedildi.

Isparta bir yandan sağlık turizmi konusunda ilerlerken diğer yandan spor turizminde de marka olma yolunda önemli adımlar atıyor. Sporcu aktivite merkezi olarak nitelendirilen Davraz Kayak Merkezi’nde sezona hazırlanan takımların ligde elde ettiği başarılar, bu takımların yine Davraz’ı tercih etmesine yol açıyor. İl Genel Meclisi Üyesi Isparta Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Özdemir, hedeflerinin dünyanın marka takımlarını Davraz’a çekmek olduğunu söyledi. Davraz’a diğer spor dallarında uğraş veren sporcuların da kondisyon ağırlıklı çalışmaları için kapalı spor salonu yapılması projesinin hayata geçirileceğini belirten Özdemir, “Davraz’ın bir tılsımı var. Buraya gelen takımlar başarıdan başarıya koşuyor.” dedi. Özdemir, Davraz’a kamp için gelen takımların yer alacağı Davraz Cup Turnuvası‘nın bu yıl içinde düzenlenebileceğini kaydetti.

Özdemir, İl Özel İdaresi tarafından futbol turizmine yönelik standartlara uygun zemini ve çim bakımına varıncaya kadar dört dörtlük iki saha inşa edildiğini kaydetti. Sirene Davraz Otel’in kendi sahalarıyla toplam 5 sahanın olduğunu ifade eden Özdemir, Davraz’da bundan önceki yıllarda birinci ligden, Bank Asya’dan, Balkanlar‘dan, Azerbaycan’dan futbol takımları Davraz’a gelerek büyük başarılar elde etmiştir.” diye konuştu.

BAZI DÜZENLEMELER YAPILABİLİR

Davraz‘da bulunan Sirene Davras Otel Operasyon ve Satış Müdürü Alpay Yegül de Davraz Kayak Merkezi‘nde hem yaz hem kış sporlarının yapılabildiği yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yegül, bu sayede 11 ay süren bir hareketliliğe sahip olması durumunda yeni otel ve benzeri yatırımların arkasının geleceğini kaydetti.

Davraz’ın fiziki özellikleri nedeni ile bin 650 metre yükseklikte olduğunu, orman ve oksijen nedeni ile sporcuların kendisini geliştirmesi için çok uygun bir atmosfere sahip bulunduğunu ifade eden Yegül, “Biz futbol turizmine yatırım yaptık. 4 adet futbol sahamız var.” dedi.

Davraz Merkezi‘nin değişime ve gelişime açık olduğuna değinen Yegül, yeni yatırımlarla Davraz’ın cazibe merkezi haline geleceğine inandıklarını belirtti. Yegül, yapılması gerekenleri şöyle dile getirdi: "Davraz, spor kulüpleri için bir kamp ve eğitim merkezi haline getirilmelidir. Spor turizminde hedef sadece futbol ile kalınmamalıdır. Futbolun getirdiği bir popülarite vardır. Tenis, atletizm, kapalı salon sporları, yüzme havuzu, tam olimpik havuz gerekiyor. Su topuna da müsait bir tesis yapılmalı. Bir de bisiklet sporu için çok güzel parkurlar bulunmaktadır."

        Yegül, Davraz’da kayak dışında nisan-mayıs aylarında yüzme atletizm ve bisiklet için kamp merkezi, eylül-ekim-kasım aylarında salon sporları kamplarının yapıldığı cazibe merkezi haline gelebileceğini anlattı. Alpay Yegül, Türk takımlarının dışında bu sezon Azerbaycan, Ukrayna ve İran futbol takımlarının kamp yapacağını dile getirdi.