"Daha İyi Bir Çevre İçin Genç Adımlar" Projesi Başladı

Kırşehir Kültür Sanat Çevre Koruma ve Tanıtma Derneği (KIR-ÇED)‘in düzenlediği "Daha İyi Bir Çevre İçin Genç Adımlar" projesi hayata geçti.

'Daha İyi Bir Çevre İçin Genç Adımlar' Projesi Başladı
Pazartesi günü başlayan ve 10 Temmuz Pazar gününe kadar değişik faaliyetlerin yapılacağı proje kapsamında Kırşehir‘e Azerbaycan, İtalya, Arnavutluk, Tunus, Hırvatistan ve Romanya‘dan 35 genç çevreci Kırşehir‘e gelerek Vali Mehmet Ufuk Erden‘i makamında ziyaret etti.

KIR-ÇED‘in Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş, 7 ortaklı, 35 katılımcılı "Daha İyi Bir Çevre İçin Genç Adımlar" (Young Steps For Better Envıronment)" adlı Gençlik Projesi çalışmaları Pazartesi günü başladı. Proje çalışması kapsamında, Azerbaycan, İtalya, Arnavutluk, Tunus, Hırvatistan ve Romanya‘dan gelen 35 genç çevreci dün ilk olarak Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi‘nde bir araya gelerek tanışma toplantısına katıldı. Ardından Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden‘i makamında ziyaret eden gençler ve KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ, Vali Erden‘e hediyeler verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi İngilizce öğretmenlerinin çevirmenlik yaptığı programda konuşan Vali Erden, Projenin kültürler arası iletişi artıracağını ve desteklediklerini belirterek, "Başkan Mustafa Bağ‘a ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizleri buraya getirerek, tanışmamızı ve kültürlerin kaynaşmasını sağladı. Sizlerde kendinizi evinizde hissedin" diyerek 3 kere, "Evinizdesiniz, Evinizdesiniz, Evinizdesiniz" dedi.

Vali Erden‘in bu konuşması ayakta alkışlanırken, Kırşehir‘e gelen çevreci gençlerde Kırşehir tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirildi. Programın 10 Temmuz 2011 Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA