Bu Öğrenciler Tatilde De Çalışıyor

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yıl içerisinde alanlarında gördükleri yoğun eğitimi, tatil döneminde de devam ettirip hem mesleki bilgilerini geliştiriyor, hem de yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde okul harçlıklarını çıkartıyorlar.

Bu Öğrenciler Tatilde De Çalışıyor
Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Fatih Ak yaptığı açıklamada, ‘Mobilya Teknolojisi‘, ‘Metal Teknolojisi‘, ‘Motorlu Araçlar Teknolojisi‘ ve ‘Makine Teknolojisi‘ alanlarında döner sermaye işletmesi konumunda yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

12 ay boyunca öğrencilerin isteklerine bağlı olmak koşuluyla tatil döneminde de devam edebildiği Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin atölye birimlerinde, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklar ve özel kurum ve kuruluşların siparişlerinin üretiminin yapıldığını anlatan Ak, okul olarak bu yılın ilk 6 aylık diliminde 400 bin TL‘lik sipariş aldıklarını ve 160 bin TL gelir sağlandığını söyledi.

Ak, Nevşehir Vergi Dairesine 80 bin TL‘lik vergi ödemesinin de bu süreçte gerçekleştirildiğini ifade ederek, atölyelerde yine öğrencilerin isteğine bağlı kalmak koşuluyla üretim çalışmasına 50 öğrencinin katıldığını söyledi. Ak, "Öğrencilerimiz üretim sürecindeki performanslarına göre ayda 450-700 bin lira arasında aylık ücret elde edebiliyorlar. Bu kapsamda öğrencilerimize bu yılın Ocak-Haziran döneminde 18 bin TL ödeme yapıldı. Tatil döneminde bulunmamıza rağmen, okul öğrencilerimiz büyük bir özveri

ile öğretmenlerinin gözetiminde hem mesleki alanlarındaki bilgilerini daha da artırıyorlar, diğer yanda da ailelerine ek bir ekonomik külfet getirmeksizin öğretim yaşamlarında ihtiyaç duydukları gelirin sahibi olma imkanına kavuşuyorlar" dedi.

Kaynak: İHA