Btü Rektörü Sürmen: Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Öncüsü Olacağız

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, STK ve kamu kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde, üniversite-sanayi işbirliği konusunda verilen sözler ve destekten dolayı heyecanlandığını belirtti.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, STK ve kamu kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde, üniversite-sanayi işbirliği konusunda verilen sözler ve destekten dolayı heyecanlandığını belirtti.

    Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Demir ve Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ile Yıldırım Belediyesi’ne iade-i ziyarette bulundu.

    MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyelerince ağırlanan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, kendilerine gösterilen ilginin memnun edici olduğunu ifade etti. BTÜ olarak sanayici ile işbirliği yapıp sorunların çözümüne ortak olacaklarının altını çizen Prof. Dr. Sürmen, her zaman sanayicinin ve üretenin yanında olacaklarını söyledi.

    MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ise sanayi ve üniversite işbirliği konusunda bugüne kadar geç kalındığını hatırlattı. Çepni, “Bu açığın kapanması için sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, tüm sanayicilerin üniversite – sanayi işbirliği konusunda destek ve katkılarını esirgemeyeceklerinden şüphemiz yok.” dedi.

    Çepni, AR-GE ve inovasyon konusunda üniversitelerin öncülük yaptığını vurgulayarak BTÜ’nün bu konuda Bursa, sanayici ve üretene katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

BAŞKANI KESKİN: BURSA İVME KAZANACAK

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve beraberindekiler ardından Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’i ziyaret etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, BTÜ ile Bursa’nın yenilikçi üretimde büyük bir ivme kazanacağını vurgulayarak, sanayi ile ortak paydada birleşip AR-GE konusunda beklentileri karşılayacağını söyledi.

    Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen de yeni kurulan 8 üniversitenin rektörleriyle geçtiğimiz günlerde bir araya geldiklerini söyledi. Üniversitelerin kuruluş çalışmalarını değerlendirip görüş alış verişinde bulunduklarını anlatan Sürmen, 8 üniversiteden 3’ünün bu yıl öğrenci alacaklarını söyledi.