Belçika, Batı Avrupa’Nın En Ölümcül Yollarına Sahip

Belçika’nın Batı Avrupa’nın en ölümcül kazaların olduğu ülkesi olduğu belirlendi.

Belçika’nın Batı Avrupa’nın en ölümcül kazaların olduğu ülkesi olduğu belirlendi. Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre Belçika komşu ülkelerine nazaran trafikte en fazla kurban veren ülkelerin başında geliyor. Her bir milyon nüfusta Belçika’da yılda 76 kişi hayatını ölümcül kazalar neticesinde yitirirken, bu oran Hollanda’da 32, Almanya’da 45, Fransa’da 62 ve Lüksemburg’da 64 olduğu kaydediliyor.

    Buna karşın Belçika’da alkollü olarak trafiğe çıkan ve kaza geçirerek hayatını kaybedenlerin sayısında ciddi düşüşün yaşandığı ifade edilmişti. Alkollü araç kullanmaktan dolayı meydana gelen trafik ölümlerinde son 10 yılda yarıya yarıya düştü. Buna göre Belçika’da 2001 yılında 109 kişi trafik kazasında hayatını aşırı alkol kullanımından dolayı kaybederken bu rakam önceki yıl 54’e geriledi.

    Bu haliyle Belçika, Fransa ile birlikte Avrupa’da alkolden kaynaklanan ölümcül kazaya sahip ülkelerin sonunda geliyor. Finlandiya, İtalya, Polonya ve Romanya gibi Avrupa ülkelerinde ise son yıllarda alkolden kaynaklanan ölümcül trafik kazalarında artışın olduğu ifade ediliyor.