Ayanoğlu: 50 Yılda Yapılmayan Hizmetleri İki Yıla Sığdırdık

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 50 yılda yapılamayan hizmetleri iki yıla sığdırdıklarını belirtti.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 50 yılda yapılamayan hizmetleri iki yıla sığdırdıklarını belirtti.

Mehmet Beşir Ayanoğlu, Erdoba Oteli‘nde düzenlediği basın toplantısında Mardin Yeni Yol‘da alt yapı sebebiyle yaşanan trafik sorunlarının da 10 gün içinde çözüleceğini kaydetti.

Tarihi dönüşüm projesi kapsamında 4 aydır trafiğe kapanan yeni yolun bir takım nedenler ile aksadığını anlatan Ayanoğlu, "Altyapı belediyenin bir çilesidir. Altyapıda çalışma yapan belediyeler çok yıpranır. Biz yeni yolu kazarken 2 aylık bir süre ön görmüştük. Bugün caddenin alt yapısı bitiyor. Bittikten sonra ince bir tabaka çekip 10 gün içinde trafiğe açılacak. Vatandaşlarımız büyük bir sabır gösterdi. 1950‘den beri yapılmayan altyapı çalışmalarını biz 4 ayda yaptık. Orası da bitince Mardin taşları ile bütün ara sokakları döşemeyi planlıyoruz. Birinci cadde ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, oradaki esnaflar, sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapacağız. Esnafı vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz. Tabi farklı görüşleri de değerlendirebiliriz. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili 3 proje var, o projeleri de değerlendireceğiz." dedi.

    "VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ"

    Seçim meydanlarında halka verdiği vaatleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Ayanoğlu, ”Biz ezbere iş yapmıyoruz. Şu anda seçim beyannamemizin yüzde 45‘lik bölümünü gerçekleştirdik. Diğer kısmını da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 3 büyük projemiz var. Biri otopark, biri mezbahane alanının parka dönüştürülmesi, bir de sit alanındaki tarihi dönüşüm projesi var. Bunlar çok ciddi Mardin‘in geleceğini şekillendirecek projelerdir." diye konuştu.

    Mardin Kalesi‘nin 2013 yılında turizme açılmasını hedeflediklerini bildiren Ayanoğlu, "Toplu Konut İdaresi (TOKİ)‘nin yapacağı bin 440 konutun ihalesi yapıldı. Yüklenici firma da belli oldu. TOKİ‘nin yapılacağı yerde 2 dava açıldı. Şu an yargı süreci devam ediyor. TOKİ‘nin avukatları o davayı takip ediyor. Tabi hak iddiasında bulunan vatandaşımıza da saygı göstermek gerekiyor.“ dedi

    Belediyenin ciddi borç yüküne rağmen kendi kaynaklarını oluşturup hizmet ürettiklerini belirten Mardin Belediye Başkanı, "Vatandaşlarımız bize güvenip inandığı için belediyeye çeşitli hibelerde bulunuyor. Belediyeye vatandaşlarımızın yaptığı araç, gereç, eşya ve parasal hibeler hepsi kayıt altında. Bu konu ile ilgili spekülasyon yapanları, dedikodu mekanizmalarını çalıştıranları Mardin halkına havale ediyorum. Bazılarının kıskançlıkları, hırsları ve öfkeleri bizim hakkımızda dedikodu olarak dönüyor. Ben bu odakları iyi biliyorum. Niçin yaptıklarını da biliyorum. Dedikodu dışında bir şey üretmiyorlar. Ben ve benimle birlikte seçilen Ak Partili Meclis üyelerinin hepsinin mal varlığı ortada. Yaşam tarzımız da ortadadır. Seçildiğim günden beri yaşam tarzımda bir değişikliğin olmadığını Mardinli hemşerilerim iyi bilir.” şeklinde konuştu