Avrupa Ve Asyanın En İyi Break Dansçıları Türkiye‘ye Geliyor

İstanbul Maslak Refresh The Venue‘de 9 Temmuz‘da gerçekleştirilecek Red Bull BC One Avrasya Finali‘nde, Avrupa ve Asya‘nın en iyi break dansçıları mücadele edecek.

Dünyanın en büyük break dans organizasyonu Red Bull BC One Dünya Finali‘ne giden yolda son adım olan Red Bull BC One Avrasya Finali, Avrupa ve Asya‘nın en iyi 16 B-Boy‘unun mücadelesine ev sahipliği yapacak. On binlerce seyircinin alkışları arasında, dünyanın en iyi B-Boy‘ları Red Bull BC One Avrasya‘ya katılacak olan 16 adayı belirledi. Aylar süren elemeler sonucunda Azerbaycan, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, İran, Letonya, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovenya, Ukrayna ve Türkiye‘yi kapsayan

Avrupa ve Asya ülkelerinden seçilen Avrasya‘nın en iyi 16 B-Boy‘u kültürlerin buluşma noktası İstanbul‘a gelecek ve Red Bull BC One‘ın 26 Kasım‘da Moskova‘da yapılacak Dünya Finali‘nde yarışabilmek için kıyasıya mücadele edecek. 16 B-Boy‘un teke tek kapışmalarla birbirlerini eleyerek finale kadar çıkacağı Red Bull BC One Avrasya Finali‘nde jüri üyeleri dünyanın önde gelen B-Boy‘ları Roxrite (ABD) ve Born (Güney Kore) ve Tuff Kid (İsviçre) olacak. Jüri üyeleri B-Boy‘ları stil, müzikle uyum, özgünlük gibi

kriterleri ön planda tutarak değerlendirecek.

Red Bull BC One Avrasya Finali‘nde Trabzon doğumlu G-Hat (Hakan Özer-29) Türkiye‘yi temsil edecek. Kore, Hollanda, Almanya, İsviçre, İngiltere‘de çeşitli ödüller alan ve 12 yaşından beri break dans yapan G-Hat‘ın, bugüne kadar Türkiye‘de yapılmış en büyük uluslararası break dans yarışmasını seyretmek isteyenler biletlerini 15 TL karşılığı Biletix‘den alabilecekler.

9 Temmuz Cumartesi günü Red Bull BC One Avrasya Finali Maslak Refresh The Venue‘de saat 19.00‘da başlayacak organizasyon için seyirciler 18.00‘den itibaren alana alınacak. Red Bull BC One Avrasya Finali‘nin biletleri www.biletix.com adresinden 15 TL karşılığı satın alınabilecek. Detaylı bilgi www.redbull.com.tr adlı internet sitesinden edinilebilir.

BREAK DANS

1970‘lerin sonlarında New York‘un Bronx mahallesinde Siyah ve Hispanik gençler arasında başlayan Breakdans kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayıldı. Sokak kültürüne rekabetçi, akrobatik ve pantomimik yapısıyla damga vuran Breakdans Hip Hop kültürünün en önemli unsurlarından biri olarak gösteriliyor. Başlangıçta sadece yer figürlerinin sergilendiği Breakdans‘ta sokakların yaratıcılığı ve asi havası sayesinde yerçekimine meydan okur hale geldi.

Breakdans zaman içinde bir danstan çok daha fazlası olarak bir yaşam biçi haline geldi ve breaking, b-boying ve b-girling gibi adlarla da anılmaya başladı. Dansa ismini veren "break" kelimesinin tam olarak nerden geldiği bilinmemekle birlikte büyük olasılıkla funk müzikte kullanılan "break" teriminden geldiği varsayılabilir. (Funk‘ta "break" ritmin hızlandığı ve dansçıların maharetlerini gösterdiği bölüm olarak adlandırılır.

Kaynak: İHA