Atso Başkanı Budak‘tan Çevre Kirliliği Uyarısı

Antalya Konyaaltı Sahili‘nde yaşanan deniz kirliliğiyle ilgili bir açıklama yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Türkiye‘nin en fazla Mavi Bayraklı sahilinin bulunduğu Antalya‘da deniz kirliliğiyle mücadelede gerekli hassasiyetin gösterilmemesini üzüntüyle izliyor, çevre kirliliğine seyirci kalınmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Atso Başkanı Budak‘tan Çevre Kirliliği Uyarısı
Kirliliğe, Antalya‘da 17 Aralık 2010 tarihinde yaşanan fırtınada karaya oturan

Bolivya bandıralı ‘Seabright‘ adlı kuru yük gemisinin söküm işlemleri sırasında, tankerden yayılan akaryakıtın yol açtığının ifade edildiğini belirten Budak,

“Geminin turizm sezonu öncesi söküm işlemlerinin tamamlanması gerekiyordu. Ancak hala sökümü tamamlanamadığı gibi, yaşanan kirlilik, çalışmalar sırasında yeterli önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Türkiye‘nin en fazla Mavi Bayraklı sahilinin bulunduğu Antalya‘da deniz kirliliğiyle mücadelede gerekli hassasiyetin gösterilmemesini üzüntüyle izliyor, çevre kirliliğine seyirci kalınmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

Gerek Antalyalılar gerekse Türk turizmi için çevrenin ve denizin yaşamsal önem taşıdığını vurgulayan Budak, yaşanan son kirlilikten ders alınması gerektiğini söyledi.

Antalya Limanı‘nda tanker trafiğinin her geçen gün arttığını, gerekli önlemler alınmaması halinde, bunun gelecekte başka çevre sorunlarına yol açabileceğini kaydeden Budak şunları söyledi:

“Oda olarak yıllardır Antalya Limanı‘na gelen tankerlerin yarattığı tehlikeye dikkat çekiyoruz. Önümüzdeki günlerde daha büyük bir çevre kirliliği felaketinin yaşanmaması için ilgili tüm kurumları şimdiden önlem almaya davet ediyoruz”

Kaynak: İHA