Askerlik Şubesinden ‘Yoklama‘ Uyarısı

Tavşanlı Askerlik Şubesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada bu sene askerlik çağına gelmiş olan 1992 doğumlular ile daha yaşlı doğumlu olup, geçen yıllarda askerliklerini erteleten yükümlülerin son yoklamalarını 4-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında Tavşanlı Askerlik Şubesi’nde yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada yükümlülerden yoklama için yanlarında getirmeleri gereken belgeler şu şekilde sıralandı: “Nüfus cüzdanı, diploma veya tasdikname aslı ve fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, sürücü belgesi ve fotokopisi, hastalık ve arızalarına ait rapor ve tedavi belgelerinin aslı ve fotokopisi ve bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve fotokopisi.”

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Yükümlülere son yoklama çağrı tebligatı çıkartılmayacak olup, TRT kanalı ile duyuru yapılacaktır. Ayrıca yükümlülerin muhtarlıklarına son yoklama günlerini belirten listeler asılacaktır. Asılan listelerin altında, yukarıda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak getirmeleri gerekmektedir. Son yoklama için Askerlik Şubesi’ne 31 Ekim tarihine kadar başvurmayanlar 1111 sayılı Askerlik Kanununun ilgili maddelerine göre cezalı duruma düşeceklerinden konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri menfaatleri icabıdır.”

Kaynak: İHA