Anadolu Ateşi Aspendos‘ta

Anadolu Ateşi sezonun ilk gösterisi olan ‘Troya‘yı Antalya Aspendos Arena‘da sahneledi. Yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin 500 kişinin izlediği gösteri, seyircinin beğenisini topladı.

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan yönetiminde, Anadolu‘nun farklı bölgelerinden harmanlanan danslarla unutulmaz bir gösteri sunan Anadolu Ateşi, performansı ile büyük beğeni kazandı. Genel Sanat Yönetmenliği‘ni Mustafa Erdoğan‘ın yaptığı ve temel konsepti medeniyetler buluşması olan gösteri, Anadolu‘nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozağini halk dansları, bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek izleyiciye kültürel bir şölen sunuldu.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, uzun bir Avrupa turnesi sonrasında Türkiye‘deki ilk Troya gösterisini Aspendos‘ta başladıklarını söyledi. Antalya‘daki ilk Troya gösterisine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Erdoğan,

"Bugünkü gösterimizin özelliği kullanılan teknik donanım. İlk kez kullanılıyordu. Onun heyecanını yaşadık. Bazı ufak tefek sorunlar da yasadık. Elektrikle ilgili sorunlar çıktı. Ama kullanılan teknik malzemelerin tümü Avrupa‘nın en iyisi ve dünyanın muhtelif yerlerinden getirtildi. Kısa sürede çok çalışarak az kadromuzu oluşturduk" dedi.

120 kişilik bir kadroyla sahneye çıktıklarını belirten Erdoğan, "Bundan sonra Antalya‘da her hafta Troya temsili, Anadolu Ateş‘i temsili ile birlikte devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA