9 Yaşındaki Çocuğa Üvey Anneden İşkence İddiası

Konya‘da bir kadının, üvey çocuğunun kafasını yarıp diktiği, ardından küvete koyup gaz yağlı gazeteyle cinsel organını yaktığı iddia edildi. Mahkemeye sevk edilen kadın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddiaya göre, Konya‘nın merkez Selçuklu ilçesinde ikamet eden 9 yaşındaki F.K., amcası tarafından hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı özel hastanede ilköğretim öğrencisi F.K‘nin üvey annesi Leyla K. (32) tarafından sürekli işkence görüp, yakıldığı ortaya çıktı. Özel hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından ciddi yaralanmaları ve yanıkları olan çocuk, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi‘ne sevk edildi. Olayla ilgili ihbar olan polis ekipleri Leyla K‘yi gözaltına aldı. Leyla K.

ifadesinde, "Ben bir şey yapmadım, oyun parkında oynuyordu bu hale gelmiş" dediği öğrenildi. Dün mahkemeye sevk edilen üvey anne Leyla K‘nin mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

ÇOCUK, TÜM İŞKENCELERİ ANLATTI

Hastanede tedavisi devam eden F.K. yaşadığı tüm işkenceleri polise ve psikologlara anlattı. F.K. ifadesinde, "Üvey annem iki kardeşime evde bulaşıktan temizliğe her işi yaptırıyor. Benim kafama vurarak ve çarparak yardı. Çok kan akıyordu, eline iğne aldı kucağına yatırıp dikti. Ben uyurken ranzadan beni attı, bacağım kırıldı. En son ise banyoda küvete koyarak gaz yağına batırdığı gazete ile penisimi ve vücudumun birçok yerini yaktı" dedi.

DOKTORLAR; HASTAMIZIN HER YERİNDE YANIKLAR VAR

Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Energin, "Hastamız 9 yaşında erkek çocuk, yanık sebebiyle bize intikal ettiriliyor. Hastamızın vücudunun genital bölgesinde, karnında, yüzünde ve bacaklarında derin yanıklar var. Çocuk, bunların üvey annesi tarafından yapıldığını söyledi. Evde tedavi yapılmış ancak iyileşmemiş hastaneye intikal ettirilmiş. Çocuğun başında daha önce annesi tarafından darp edilerek yaralanma var. Çocuk bunun annesi tarafından da dikildiğini

söylüyor. Çok sayıda yanık izleri var. Bacağında kırıklar var. Beslenme bozukluğu ve kansızlığı mevcut, tetkiklerimiz sürüyor. Psikiyatrist arkadaşlarımız da hastamızı gördü tedavileri devam ediyor. Üvey anne tarafından gazetenin gaz yağına batırılarak yakıldığını, ranzadan atılarak kırıkların oluştuğunu söylüyor. Biz savcılığa rapor sunduk, bu çok ciddi bir olay" dedi.

Kaynak: İHA