Vali Demir’Den Çayırlı Ve Otlukbeli İlçesi’Ne Ziyaret

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerini ziyaret ederek, bazı incelemelerde bulundu.

Vali Demir Çayırlı gezisinde Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz, Kaymakamlık personeli, İlçe Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yoğun kalabalık tarafından karşılandı.

Vali Demir daha sonra, İlçe girişinde yaptırılan beton santralini ve Çayırlı Kuru Fasulye Birliği tarafından Avrupa Birliği Hibe programı kapsamında yaptırılan işletmeyi ziyaret etti. Ardından Kaymakamlık Makamını ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir, ilçenin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgili Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz`dan bilgi aldı. Kaymakamlık Makamında bir konuşma yapan Vali Demir; Çayırlı İlçesine yapılan yatırımlardan bahsederek; Çayırlı İlçe Hastanesine yapılan ilavelerle daha işlevsel bir hale getirileceğini, Anadolu Lisesi ve Anaokulunun yaptırıldığını belirtti. Konuşmasında petrol boru hattının en önemli istasyonlarının Çayırlı sınırları içerisinde olduğunu, doğalgaz’ın da en önemli istasyonlarının Çayırlı sınırlarının içerisinden geçeceği bilgisini veren Vali Demir tüm bunların Çayırlı için çok büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Türkiye’de ki en zengin krom yataklarının Çayırlı’da olduğunu, şu an krom madenlerinde 150 kişinin istihdam edildiğini, ancak bu sayının ileride artırılmasının ve Erzincan’a bir Ferrokrom tesisinin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Vali Abdülkadir Demir, harabelerin yıkılarak köylerin genel görünümünün düzeltilmesi için çalışmalar yapan Çayırlı Kaymakamına teşekkür ederek aynı çalışmanın Erzincan’da da yapılacağını vurguladı. Çayırlı için en önemli konulardan biriside 3. Ordu komutanlığının üzerinden gelen yolla Erzincan’a bağlanması konusudur. Bu yolun 40 kilometrelik kısmının Hizmet Birliği tarafından, 20 kilometresini ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini belirterek 2012 yılı içerisinde bu projenin tamamlanacağı müjdesini verdi. Proje tamamlandığında Esence dağlarına ulaşmanın daha kolay ve kısa hale geleceğini ifade ederek; Uzun vadede Bayburt ilini Erzincan’a bu yoldan bağlanacağını ifade etti. Vali Demir, Kaymakamlık Makamını ziyaretinin ardından İlçe Belediye Başkanlığını ve esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere yapımına başlanılan 10 yataklı Çayırlı Entegre Devlet Hastanesinin inşaat alanını, Anaokulu İnşaat alanını, Çayırlı-Erzincan Başköy yolunu, Çayırlı Köylere Hizmet Birliği tarafından yaptırılan Sentetik çim sahasını ziyaret etti.

İncelemelerin ardından Cennetpınar köyünde bulunan vakıflar tarafından koruma alınan tarihi camiyi ziyaret eden Vali Demir ardından Otlukbeli ilçesine hareket etti.Otlukbeli ilçesinde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir, ardından İlçeye yapılan halı sahayı ve Çayırlı-Otlukbeli arası yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Kaynak: İHA