Hayırsever 4 Kardeşten Eğitime 450 Bin Tl’Lik Destek

Uşak‘ta anne ve babalarının adlarını bir okula vermek isteyen hayırsever 4 kardeş, eğitime 450 bin TL destek verdi. Vali Özdemir Çakacak nezaretinde imzalanan protokol ile hayırsever kardeşlerin bağışladığı 450 bin TL ile bir okula çok amaçlı spor salonu, iki okulun ihata duvarı ve bir okuldaki ek binanın onarımı yapılacak.

Hayırsever 4 Kardeşten Eğitime 450 Bin Tl’Lik Destek
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine Vali Özdemir Çakacak, Hayırsever kardeşler İsmail Deveci, Nermin Ünay, Hatice Aklık ve Mine Özdemir ile İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, hayırseverlerin eğitime olan katkısının önemine değinerek “Eğitimdeki başarının en önemli nedenlerinden biri Uşak halkının eğitime olan kakış açısıdır” dedi.

Hazırlanan protokolle hayırsever kardeşlerin bağışladığı 450 bin TL ile Sivaslı 31 Ağustos İlköğretim Okulu’nda çok amaçlı spor salonu, Sivaslı Muammer Yazgan İlköğretim Okulu’ndaki Halk Eğitim Merkezi binasının onarım işi, Uşak Merkez Kapaklar Köyü İlköğretim Okulu ile Uşak Merkez Ayşe Ana Anadolu Lisesi’nin ihata duvarları yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de bir adet araç alınacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ise hayırsever 4 kardeşin anne babası olan Emine Niyazi Deveci adını Uşak Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek 15 derslikli ilköğretim okuluna verecek.

Eğitime büyük önem verdiklerini ve elde edilen başarılarla gurur duyduklarını ifade eden Vali Çakacak protokol töreninde şunları söyledi; “İlimiz eğitimde belli bir kaliteyi yakalamış durumda. Eğitimde alınana başarılar bizleri ve Uşak halkını gururlandırmaktadır. Üniversite sınavlarında geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilk 10 il arasında yer aldık. Bunun yanı sıra okul öncesinde yüzde yüz başarı kaydettik. Ayrıca derslik başına düşen öğrenci sayımız ülke ortalamasından daha iyi durumda. İlimizde eğitime yapılan hizmetler gerçekten gurur vericidir. Bu başarının etkenlerden bir tanesi de Uşak halkının eğitime olan bakış açısıdır. Gerek eğitim hizmetlerinde velilerimizin yaklaşımı, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın eğitime olan katkıları eğitim hizmetlerin daha güçlü verilmesini sağlamaktadır. Bugün imzaladığımız bu protokol ile hayırseverlerimiz İsmail Deveci, Nermin Ünay, Hatice Aklık ve Mine Özdemir anne ve babalarının isimlerini böyle hayırlı bir iş ile yaşatacaklar. Hayırseverlerimize ilimizdeki eğitim hizmetlerine verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu okullarda okuyacak olan çocuklarımız hem ilimizin hem de ülkemizin gelecekte daha iyi seviyelere gelmesine vesile olacaktır. Hayırseverlerin bu desteğinin tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını arzuluyorum”

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Vali Özdemir Çakacak, Hayırsever 4 kardeş ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından imzalandı. Protokol sonrası duygularını anlatan hayırsever 4 kardeş eğitime her vatandaşın destek vermesi gerektiğini çocuklarına ve insanlara örnek olmak, anne ve babalarının adlarını bir okulda yaşatmak amacıyla eğitime destek verme kararı aldıklarını ifade ettiler.

Kaynak: İHA