Vali Kahraman: Kazım Karabekir Paşa Bu Milletin Gönlünü Kazanmıştır

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Kazım Karabekir Paşa’nın gerek devlet adamı ve aydın olarak, gerekse bir asker olarak milletin gönlünü kazanmış önemli şahsiyet olduğunu söyledi.

Vali Kahraman: Kazım Karabekir Paşa Bu Milletin Gönlünü Kazanmıştır
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Kazım Karabekir Paşa’nın gerek devlet adamı ve aydın olarak, gerekse bir asker olarak milletin gönlünü kazanmış önemli şahsiyet olduğunu söyledi.

    Kazım Karabekir Paşa’nın doğumunun 129. yılı nedeniyle doğum yeri olan Karaman‘ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Kahraman, onun insanî ve yiğit bir duruşun örneği olduğunu dile getirdi.

    Kazım Karabekir Paşa’yı tanımanın ve anlamanın bir vefa borcu olduğuna işaret eden Vali Kahraman “İnsanın nasıl bir kimliğe sahip olduğunu en iyi anlatan, onun zorluklar ve sorunlar karşısındaki duruşudur. Kâzım Karabekir Paşa, yaşanan zorluk, başa gelen felaket ne olursa olsun, bu aziz milletin esarete boyun eğmeyen, daima derin ve güzel düşünen şahsiyetler yetiştirebileceğinin en güzel örneklerinden biridir."

    Karabekir‘i tanımak ve anlamak adına bugüne kadar birçok etkinlik düzenlendiğini ve birçok eser yazıldığını kaydeden Kahraman şöyle devam etti: "Ama onu bu kısıtlı etkinliklerle anlamak elbette ki mümkün değildir. Çünkü Kâzım Karabekir Paşa, bu aziz milletin gönlünü kazanmış bir devlet adamı, zaferleriyle hepimizi kendisine hayran bırakan bir asker; itirazları ve önerileriyle hepimize yol gösteren bir fikir adamıdır. O yaşadıklarıyla ve yazdıklarıyla güzel bir hayatın nasıl inşa edileceğini göstermiştir bize. Bu açıdan Kâzım Karabekir Paşa’yı tanımak ve anlamak, sadece bir vefa borcu değildir bizim için. Onu tanımak bir düşüncenin nasıl inşa edilebileceğini kavramaktır. Onu anlamak, hayatın nasıl yaşanması gerektiğini anlamaktır.“ dedi.

    Kazım Karabekir Paşa‘nın lügatinde pes etmenin ve umutsuzluğun yeri olmadığını anlatan Kahraman, “Kazandığı zaferlerle ve düşünceleriyle aziz milletimizin var oluş bilincini güçlendirmeyi, aziz milletimizin tarihsel ve kültürel dinamiklerini daima diri tutmayı amaçlamış ve ömrünü buna adamıştır. Bizlere yaşattığı tüm zaferler ve başarılar için ona minnettarız. Ruhu şad olsun. Hiçbir mecburiyet ve sorun karşısında eğilmeden dimdik yaşamasını bilen ve bunu başaran böyle yiğit, böyle asil bir şahsiyetin Karamanlı olması ise bizleri ayrıca gururlandıran ve sevindiren bir durumdur." diye konuştu.

    Vali Kahraman, törenin, Kâzım Karabekir Paşa’nın hayatı, zaferleri ve düşünce birikimini bir kez daha düşünmeye, onu daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olacağına inandığını sözlerine ekledi.