Konya‘daki Deprem

Konya‘nın Ilgın ilçesinde meydana gelen 5 şiddetindeki deprem bir marketin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Depremde 3 kişi sıyrık tarzında yaralanma, 8 kişi de panik atağa bağlı olarak hastaneye müracaat etti.

Ilgın‘da bir marketin güvenlik kamerası deprem anını saniye saniye kaydetti. Görüntülerde rafların sallanması, dökülen ürünler ve çalışanlar ile müşterilerin yaşadığı panik görülüyor. Saat 12.58‘de merkez üssü Ilgın olan 5 şiddetindeki deprem 5 kilometre derinlikte meydana geldi. Kısa süren depremde sarsıntıyla birlikte vatandaşlar büyük panik yaşadı. Depremle ilgili bilgi veren Ilgın Kaymakam Vekili Recep Koşal, "Depremde yaralanan ve rahatsızlanan vatandaşlarımız hastanede müşahede altında tutuluyor.

Herhangi bir can ve mal kaybı yok. Kerpiç evlerde duvar ve sıva çatlağı şeklinde küçük hasarlar var" dedi. Konya‘da ise vatandaşlar depremi hissetmediklerini belirtti.

Konya Valiliği‘nden yapılan açıklamada da şu bilgiler verildi:

"Ilgın ilçesinde 27 Temmuz 2011 günü saat 12.58‘de Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü‘nün tespitlerine göre 5 km derinlikte ve 5,0 büyüklüğünde Ilgın fayı üzerinde deprem meydana gelmiştir. Yapılan ilk tespit ve değerlendirmelere göre hasar rapor edilmemiş olup; paniğe bağlı olarak 3 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek sıyrık tarzında yaralanmış, yine aynı nedenle 8 adet panik atağa bağlı hastaneye müracaat olmuştur. Ilgın ilçesi ve çevre köylerde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma

Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri koordineli bir biçimde çalışmalara devam etmektedirler."

Kaynak: İHA