Çayırlı’Da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor

Çayırlı Belediyesi İlçe merkezini modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, yaz sezonu ,ile birlikte ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşturulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çayırlı Belediyesi ilçe merkezinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.Yapılan çalışmalarla ilçe merkezi adeta şantiyeye dönerken belediye, halka daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, ana caddelerde kaldırımların andezit taşı ile kaplandığını ve ara sokaklarda da kaldırım çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirterek, “Belediyenin Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında ilçenin özellikle yol, içme suyu kanalizasyon,tretuvar, bordür gibi önemli hizmetler gerçekleştirilmektedir. İlçenin altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrası bozulan yol,tretuvar ve bordürleri yeniden yapılıyor.Yaya kaldırımları andezit taşı ile kaplanıyor” dedi.

HERŞEY YAŞANABİLİR BİR ÇAYIRLI İÇİN

Belediyenin yol,tretuvar, bordür dizimi, kilit parke taşı ve andezit taşı kaplama çalışmalarının sürdürdüğünü vurgulayan Kılıç,” İlçede 2 bin metrekare bordür, bin metrekare andezit taşı kaplaması yapılırken, 5 bin kilit parke taşı kaplama çalışması da yapılacaktır. Bu çalışmanın belediyemize toplam maliyeti de 150 bin TL’dir. Haziran ayı itibariyle başlanılan çalışmalar sezon sonuna kadar devam edecek. Bu iş için ihtiyaç olan bordür ve kilit parke belediyenin kendi tesislerinde üretilmekte olup andezit taşı ise Mercan beldesinde kurulu bulunan özel sektöre ait işletmeden alınmaktadır. Andezit taşsı ile kaplama çalışmaları Cumhuriyet meydanında tamamlanırken, Samet Demirdöğen caddesinde devam etmektedir. Ardından Atatürk,Fatih ve Barbaros mahallelerinde gerçekleştirilecektir. Yaya kaldırımları sağlam insanlarımızın yanı sıra hasta,yaşlı ve özürlü vatandaşlarımıza da göre dizayn edilmektedir. İçme suyu, kanalizasyon şebekelerinin bakım onarım ve yenileme çalışmaları da devam etmektedir.Elektrik enerji hatlarının yeraltına alınması esnasında kırılan yol tretuvar, menfez ve köprü gibi sanat eserleri de yeniden yapılarak halkın hizmetine sunulmaktadır. Bütün bu çalışmalar ilçenin çehresini değiştirecek nitelikte birer yatırım çalışmasıdır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Çayırlı estetik açıdan daha güzel bir görünüme kavuşacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA