Bir dünya yıldızı daha İstanbul'da

18. İstanbul Caz Festivali bir dünya yıldızını ağırlıyor. Folk müziğin efsanesi Paul Simon ilk defa İstanbul'da...

Gelmiş geçmiş en büyük müzik efsanelerinden biri olarak kabul edilen, kült ikili ‘SimonGarfunkel’in itici gücü, ozan şarkıcı geleneğinin öncülerinden Paul Simon, İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak Sony Eurasia sponsorluğunda ilk defa İstanbul’da! Paul Simon, 19 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vereceği konserle hayranlarının uzun bekleyişine son verecek.

2011 yılının ilkbaharında yayımlanan yeni solo albümü So Beautiful or So What ile Avrupa turnesine çıkan Paul Simon, Roterdam’da North Sea Jazz Festival’deki konserinin ardından ilk defa İstanbul’a gelerek hayranlarıyla buluşacak. Amerikan folk müziğinin efsane ismi Paul Simon konserinde, yeni albümünden parçaların yanı sıra sevilen klasiklerini de seslendirecek.

2006 yılında Time dergisi tarafından “dünyayı yönlendiren 100 kişi" listesine alınan Paul Simon, Afrika’nın farklı vokal gelenekleriyle müzikal penceresini genişleterek günümüzde yaygınlaşan Afrika kökenli birçok popüler müzik akımının da fikir babası oldu.

Paul Simon ‘SimonGarfunkel’ döneminde, Sounds of Silence ile Bridge Over Troubled Water albümleri ve Mike Nichols’ın ünlü filmi The Graduate için yazdığı “Mrs. Robinson” gibi unutulmaz şarkılarla popüler müzik tarihinde önemli bir yer edindi. Sanatçı sonraki dönemde, “50 Ways to Leave Your Lover”, “You Can Call Me Al”, “Obvious Child” ve “Late in the Evening” gibi klasikleşmiş şarkıları ve Still Crazy After All These Years, Graceland gibi unutulmaz albümleriyle büyüleyici bir solo kariyere imza attı.

Paul Simon'ın ilk İstanbul konserinin numaralı biletleri satışa çıktığı ilk günden beri yoğun ilgi gördü ve konserden haftalar öncesinde tükendi. Konseri izlemek isteyen seyirciler için ayakta bilet satışı devam ediyor. Konseri Açık Hava Sahnesi’nin K-L-M bloklarının arasından izleme imkânı yaratan sınırlı sayıda numarasız bilet 150 TL üzerinden, Biletix satış kanalları ve İKSV’nin (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) yanı sıra konser günü mekân girişinden de satın alınabilir.