Gineli Öğrenciler Karasu’Da Rafting Yaptı

Tatillerini geçirmek üzere Türkiye‘ye gelen Gine Kale Türk Koleji öğrencileri, 4 gün süresince Erzincan’ın turizm ve kültürel alanlarını gezerek, Türk toplumu hakkında bilgi sahibi oldu.

Tatillerini geçirmek üzere Türkiye‘ye gelen Gine Kale Türk Koleji öğrencileri, 4 gün süresince Erzincan’ın turizm ve kültürel alanlarını gezerek, Türk toplumu hakkında bilgi sahibi oldu.

Türkiye’nin değişik illerini 3 hafta süresince gezen Gineli öğrenciler, Karasu Nehri’nde rafting yapmanın heyecanını yaşadılar. Acemoğlu Kanyonu’na giren 3‘ü erkek 10 öğrenci, karşılaştıkları doğa harikası manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çorum ve Trabzon’nun ardından Erzincan’a gelen öğrenciler, Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, Ekşisu mesire alanı, Esentepe’yi gezerek, Erzincan’a özgü yöresel yemekleri tatma fırsatı buldu.

Kale Türk Koleji Okul Müdürü Bedrettin Özışık nezaretinde, her yıl düzenli olarak Türkiye‘ye gelen öğrenciler, Erzincan gezisinde adrenalin dolu anlar yaşadı. Hayatlarında ilk kez rafting botuna binen öğrenciler, Karasu Nehri’nde rafting yapma heyecanı yaşadı. Acemoğlu Kanyonu’ndan rafting botu ile geçiş yapan öğrenciler, karşılaştıkları manzaradan çok etkilendiler.

Özel Otlukbeli Spor Kulübü tarafından konuk edilen öğrenciler, “İlk kez yapmış olduğumuz rafting sporunu çok sevdik ve biraz heyecanlandık. Erzincan’ı çok beğendik. Yemeklerini sevdik. Erzincan’da çok eğleniyoruz.” dediler.

Özel Otlukbeli Spor Kulübü Yöneticisi Cem Korkmaz ise “Gine’den gelen kardeşlerimizi 3 gündür Erzincan’da ağırlıyoruz. Özel Otlukbeli Spor Kulübü olarak misafir ettik. Çağlayan’da Girlevik Şelalesi, Ekşisu, Esentepe ve Erzincan’daki yöresel yemeklerle alakalı vatandaşlarımız evlerine misafir ettiler. Gineli arkadaşlarımıza gezinin üçüncü gününde ise Kemah’ın Karasu Nehri’nde rafting yaptırıyoruz. Kardeşlerimizi Erzincan’da ağırlamaktan çok mutlu olduk. İnşallah buradan memnun bir şekilde onları uğurlarız.” şeklinde konuştu.